MACARRONS AMB CAMA-SECS I CARN MAGRA GRATINATS
MACARRONS AMB CAMA-SECS I CARN MAGRA GRATINATS
Una
recepta per a convertir els macarrons en un plat de festa
INGREDIENTS:
ü 400 gr. de macarrons
ü 25 gr. de cama-secs
ü 300 gr. de carn
magra de porc
ü 1 cullerada de formatge emmental ratllat
ü 1 cullerada de formatge parmesà ratllat
ü 6 cullerades de sofregit de tomàquet i ceba
ü 10 cc de vi blanc sec tipus “fino”
ü 1 cullerada de mantega
ü 10 cc de crema de llet.
Per a fer el sofregit:
ü 1 ceba petita
ü 3 tomàquets mitjans madurs
ü Sucre, Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Abans
de res cal rehidratar amb aigua els cama-secs durant un mínim d’una hora.
Comenceu
per a fer el sofregit de tomàquet. Peleu i talleu la ceba petita i poseu-la en
una paella amb un raig d’oli i un polsim de sal. Tapeu-la i coeu-la a foc lent
fins que veieu que està daurada. Afegiu-hi els tomàquets pelats, sense grana i
tallats a daus petits, Rectifiqueu de sal, sucre i pebre i coeu-ho fins que el
tomàquet estigui cuit. Un cop tingueu el sofregit a punt reserveu-lo.
Per
a fer la salsa poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i fregiu la carn
magra tallada a tires petites. Quan
estigui cuita, afegiu-hi els bolets, el vi sec, i el sofregit de tomàquet i
deixeu que redueixi el vi, després afegiu-hi la crema de llet i coeu-ho tot
plegat uns segons fins que la salsa
quedi lligada, traieu-ho del foc i reserveu-ho.
Poseu
una olla al foc amb aigua i sal i quan comenci a bullir tireu-hi els macarrons,
Quan estiguin al dente, escorreu-los,
tireu-hi un raig d’oli, una cullerada de mantega, una cullerada de formatge
ratllat i la salsa, remeneu-ho i poseu-ho en una safata que pugui anar al forn.
Coeu-ho uns 6 o 7 minuts a 180º, traieu-ho del forn cobriu-ho amb la resta de
formatge ratllat i gratineu. Quan tinguin un color daurat ja es poden servir.
RECOMANACIONS:
Si
afegiu a l’aigua de bullir els macarrons l’aigua que ha quedat de rehidratar
els bolets, reforçareu encara més el sabor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada