MACARRONS AMB CAMA-SECS I CARN MAGRA GRATINATS


MACARRONS AMB CAMA-SECS I CARN MAGRA GRATINATS



Una recepta per a convertir els macarrons en un plat de festa

INGREDIENTS:

ü  400 gr. de macarrons
ü  25 gr. de cama-secs
ü   300 gr. de carn magra de porc
ü  1 cullerada de formatge emmental ratllat
ü  1 cullerada de formatge parmesà ratllat
ü  6 cullerades de sofregit de tomàquet i ceba
ü  10 cc de vi blanc sec tipus “fino”
ü  1 cullerada de mantega
ü  10 cc de crema de llet.

Per a fer el sofregit:

ü  1 ceba petita
ü  3 tomàquets mitjans madurs
ü  Sucre, Sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Abans de res cal rehidratar amb aigua els cama-secs durant un mínim d’una hora.
Comenceu per a fer el sofregit de tomàquet. Peleu i talleu la ceba petita i poseu-la en una paella amb un raig d’oli i un polsim de sal. Tapeu-la i coeu-la a foc lent fins que veieu que està daurada. Afegiu-hi els tomàquets pelats, sense grana i tallats a daus petits, Rectifiqueu de sal, sucre i pebre i coeu-ho fins que el tomàquet estigui cuit. Un cop tingueu el sofregit a punt reserveu-lo.
Per a fer la salsa poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i fregiu la carn magra tallada a tires petites.  Quan estigui cuita, afegiu-hi els bolets, el vi sec, i el sofregit de tomàquet i deixeu que redueixi el vi, després afegiu-hi la crema de llet i coeu-ho tot plegat  uns segons fins que la salsa quedi lligada, traieu-ho del foc i reserveu-ho.
Poseu una olla al foc amb aigua i sal i quan comenci a bullir tireu-hi els macarrons, Quan  estiguin al dente, escorreu-los, tireu-hi un raig d’oli, una cullerada de mantega, una cullerada de formatge ratllat i la salsa, remeneu-ho i poseu-ho en una safata que pugui anar al forn. Coeu-ho uns 6 o 7 minuts a 180º, traieu-ho del forn cobriu-ho amb la resta de formatge ratllat i gratineu. Quan tinguin un color daurat ja es poden servir.

RECOMANACIONS:

Si afegiu a l’aigua de bullir els macarrons l’aigua que ha quedat de rehidratar els bolets, reforçareu encara més el sabor.


Comentaris

Les més populars