CANELONS DE CARBASSA

CANELONS DE CARBASSA


 El  món dels canelons es inesgotable, Avui una proposta digna dels paladars més selectes.

INGREDIENTS:

  •         12 plaques de canelons
  •         1 kg de carbassa
  •         2 cebes tendres
  •        100 gr. de bacó, fumat i curat
  •        100 gr. de formatge emmental ratllat
  •        100 gr. de formatge parmesà ratllat
  •        200 cc. de nata líquida
  •         Sal, pebre negre, pebre vermell dolç, canyella en pols
  •         Oli d’oliva


ELABORACIÓ:

Bulliu les plaques de canelons amb abundant aigua i sal, i quan estiguin cuites refredeu-les amb aigua freda i reserveu-les.
Talleu a daus petits el bacó, fregiu-lo en una paella sense oli un parell de minuts, i reserveu-lo.
Peleu i talleu la carbassa i la ceba a daus petits i fregiu-les amb un bon raig d’oli a foc mitjà. Quan estiguin toves, afegiu-hi la sal, el pebre vermell i el pebre negre al vostre gust i continueu la cocció fins que la carbassa es desfaci.
Traieu-la del foc, poseu-la en un bol, incorporeu-hi el formatge emmental i remeneu fins que es desfaci, tot aprofitant l’escalfor de la carbassa; per acabar incorporeu-hi el bacó que teníeu reservat.
Farciu les plaques de canelons amb aquest preparat i reserveu-los calents.
Per a fer la salsa, aprofiteu la paella on heu fregit el bacó, per aprofitar el greix que ha quedat. Tireu-hi la crema de llet, el formatge parmesà, una mica de nou moscada i de pebre negre, i coeu-ho a foc lent i remenant fins obtenir una crema homogènia.
Per muntar el plat, col·loqueu els canelons i al damunt la salsa i ho podeu acabar amb una mica de formatge parmesà.

RECOMANACIONS:

Podeu passar la carbassa i la ceba, un cop cuites, per una picadora i obtindreu un farcit més fi, però personalment m’agrada més si es troba una textura més poc triturada.  
Aquets canelons es poden menjar calents o tebis i fins i tot freds. Si els serviu freds que millor els amaniu amb una vinagreta.  També són un excel·lent plat d’estiu

Comentaris

Les més populars