CASSOLA DE CALAMARS, CARXOFES I BOLETS


CASSOLA DE CALAMARS, CARXOFES I BOLETS



 Una delícia de mar i muntanya, de fàcil elaboració i digna dels paladars més exigents.

INGREDIENTS:

  •   4 carxofes
  •   4 calamars mitjans
  •   1/2 kg de bolets variats
  •   2 cullerades de salsa romesco
  •   1 got de vi blanc sec
  •   Sal, pebre
  •   Oli d’oliva
  •   Julivert picat


ELABORACIÓ:

Netegeu les carxofes de les fulles més dures i de les puntes i bulliu-les amb abundant aigua i sal.  Un cop estiguin cuites, escorreu-les, talleu-les a daus i reserveu-les.
Netegeu els calamars, talleu-los a daus mitjans i reserveu-los.
Netegeu els bolets i talleu-los a una mida similar a la dels calamars i fregiu-los amb oli.  Quan comencin a estar cuits afegiu-hi els calamars.  Fregiu-ho tot plegat uns dos minuts i afegiu-hi les carxofes.  Remeneu i fregiu-ho tot plegat uns dos o tres minuts més, i després tireu-hi el vi blanc.  Deixeu-ho reduir una mica i tireu-hi la salsa de romesco.  Rectifiqueu de sal i pebre, empolsineu amb julivert picat i deixeu-ho coure tot plegat uns tres minuts més, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Per tenir una millor presentació del plat, podeu tallar a daus la meitat de cada calamar i l’altra meitat coure-la sencera i posar-la al damunt de cada plat.



Comentaris

Les més populars