COCA AMB FORMATGE ESPÀRRECS VERDS I CREMÓS D’OU
COCA AMB FORMATGE ESPÀRRECS VERDS I CREMÓS D’OU
Adaptació d’una deliciosa idea, original del
“celler de can Roca”.
INGREDIENTS:
- 4 Llesques de pa de motllo
- 200 gr. de formatge cremós
- 1 paquet d’espàrrecs verds
- 3 ous
- 20 gr. de nata líquida 35%
- 1 llima
- pebre mòlt de tres colors
- orenga
- julivert
- Sal
ELABORACIÓ:
Per preparar les coques, lamineu les llesques de
pa, amb l’ajut d’un corró. Torreu-les per les dues bandes, fins que estiguin
cruixents i reserveu-les.
Per preparar el formatge barregeu-lo amb el pebre i
l’orenga, remeneu-ho i reserveu-lo.
Per preparar els espàrrecs, talleu-los-hi la part
blanca i bulliu-los amb aigua i sal fins que estiguin cuits, uns 5 minuts,
depenent del gruix, i reserveu-los en calent.
Per fer el cremós d’ou, prepareu un bol que pugui
anar al bany maria, poseu-hi dins la nata liquida, pela de llima ratllada, unes
gotes de suc de llima, una mica de sal i els ous. Emulsioneu-ho tot amb l’ajut
d’un batedor de barnilles i coeu-ho al bany maria sense parar de remenar, fins
que agafi consistència de crema, aproximadament uns 10 min. Afegiu-hi el
julivert picat i ja es pot anar per muntar el plat.
Poseu una llesca de pa a la base, unteu la amb el
formatge, poseu al damunt els espàrrecs encara calents, cobriu-los amb el
cremós d’ou i ja es pot servir. Bon Profit.
RECOMANACIONS:
Les coques també les podríem fer amb pasta de full
o massa brisa.
La base de formatge també es pot fer amb formatge
de cabra. En aquest cas caldria
afegir-hi una mica d’oli d’oliva, a més de l’alfàbrega i el pebre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada