CALÇOTS GRATINATS
CALÇOTS GRATINATS
Adaptació d’una idea original de Carme Ruscalleda, que no pot deixar indiferents als amants de la cuina
INGREDIENTS:
- 24 calçots
- 1 litre de llet
- 2 cullerades de farina
- 2 cullerades de mantega
- 2 cullerades de romesco o salsa de calçots
- 1 copa de xerès sec
- Formatge per gratinar
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu els calçots tallant l’arrel i les primeres
capes que són les que porten terra, talleu la part mes tendra, o sigui, fins
que comença la part verda, aproximadament uns 15 cm. segons el calçot.
Bulliu-los amb abundant aigua amb sal durant uns 4 o 5 minuts i coleu-los
vigilant que no es desfacin.
Per fer la salsa, feu igual que per fer una
beixamel, poseu la mantega en un pot al foc. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina, remeneu i quan tot
plegat comenci a fer bombolles incorporeu-hi les dues cullerades de romesco, i
un cop estigui tot ben emulsionat tireu-hi la llet calenta i remeneu
enèrgicament per que no es facin grumolls, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho
tot plegat uns 5 minuts.
Traieu la salsa del foc, afegiu-hi el xerès, i
remeneu perquè quedi tot ben barrejat.
Poseu unes cullerades d’aquesta crema en una safata
que pugui anar al forn, al damunt els calçots,
cobriu-los amb mes crema i per acabar poseu al damunt el formatge per a
gratinar. Gratineu-ho i serviu-ho
calent.
Queda molt be una punteta de romesco al damunt en
el moment de servir-ho.
Per gratinar aquest plat jo triaria formatges
cremosos tipus emmental, gouda , etc, que no facin una capa massa cruixent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada