CALÇOTS GRATINATS


CALÇOTS GRATINATS


Adaptació d’una idea original de Carme Ruscalleda, que no pot deixar indiferents als amants de la cuina

INGREDIENTS:

  •           24 calçots
  •              1 litre de llet
  •              2 cullerades de farina
  •              2 cullerades de mantega
  •             2 cullerades de romesco o salsa de calçots
  •             1 copa de xerès sec
  •              Formatge per gratinar
  •              Sal i pebre


ELABORACIÓ:

Peleu els calçots tallant l’arrel i les primeres capes que són les que porten terra, talleu la part mes tendra, o sigui, fins que comença la part verda, aproximadament uns 15 cm. segons el calçot. Bulliu-los amb abundant aigua amb sal durant uns 4 o 5 minuts i coleu-los vigilant que no es desfacin.
Per fer la salsa, feu igual que per fer una beixamel, poseu la mantega en un pot al foc.  Quan estigui desfeta,  afegiu-hi la farina, remeneu i quan tot plegat comenci a fer bombolles incorporeu-hi les dues cullerades de romesco, i un cop estigui tot ben emulsionat tireu-hi la llet calenta i remeneu enèrgicament per que no es facin grumolls, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot plegat uns 5 minuts.
Traieu la salsa del foc, afegiu-hi el xerès, i remeneu perquè quedi tot ben barrejat.
Poseu unes cullerades d’aquesta crema en una safata que pugui anar al forn, al damunt els calçots,  cobriu-los amb mes crema i per acabar poseu al damunt el formatge per a gratinar.  Gratineu-ho i serviu-ho calent.
Queda molt be una punteta de romesco al damunt en el moment de servir-ho.
Per gratinar aquest plat jo triaria formatges cremosos tipus emmental, gouda , etc, que no facin una capa massa cruixent.

Comentaris

Les més populars