CONILL AMB BOLETS
CONILL AMB BOLETS
Recuperar
els plats de la cuina tradicional és un dels principals objectius d’aquest
blogger.
INGREDIENTS:
- ü 1
Conill
- ü 150
gr. de bolets variats
- 2
cebes de figueres
- 4
grans d’all
- 250
ml. de vi blanc
- 500
ml de brou d’au
- 1
branqueta de romaní
- Dues
fulles de llorer
- Nou
moscada el pols
- Pebre
negre en pols
- Pebre
vermell en pols
- Sal
i oli d’oliva
Per
a la picada:
- Un
grapat d’ametlles torrades
- Un
grapat d’avellanes torrades
- 1
llesca petita de pa, fregida
- Una
branca de julivert fresc
- El
fetge del conill, fregit.
ELABORACIÓ:
Talleu
el conill a trossos mitjans, salpebreu-lo i fregiu-lo. Quan estigui daurat,
reserveu-lo. A la mateixa cassola, fregiu-hi la ceba i els alls, tot tallat
molt petit. Quan veieu que ja està cuit, incorporeu-hi el conill i el vi blanc
i coeu-ho tot plegat fins que no noteu olor d’alcohol.
Afegiu-hi
els bolets nets i tallats a trossos mitjans, el llorer, el romaní, un polsim de
pebre vermell i un de nou moscada i coeu-ho tot plegat un parell de minuts. Reserveu
el fetge per la picada i incorporeu-hi el brou. Tapeu la cassola i coeu-ho a un
foc suau durant com a mínim una hora.
Aprofiteu
per fer la picada: poseu tots els ingredients en un morter o en una picadora
mecànica i feu la picada.
Quan
hagi passat l’hora de cocció, afegiu a la cassola la picada. Remeneu per
repartir-la bé i deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts més. Rectifiqueu, si
cal , de sal i pebre i ja es pot servir.
RECOMANCIONS:
Durant
la cocció vigileu que no es quedi sense suc, si cal afegiu-hi més brou.
Si
en lloc d’una hora ho feu coure una hora i mitja, encara estarà més tendre.
Si
deixeu reposar el plat uns minuts abans de servir-ho, encara és més bo i com
moltes cassoles tradicionals, encara és millor l’endemà.
Si
no és temps de bolets, sempre podeu recórrer als dessecats, prèviament
rehidratats, als congelats o als confitats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada