CONILL AMB BOLETS

 

CONILL AMB BOLETS

 

Recuperar els plats de la cuina tradicional és un dels principals objectius d’aquest blogger.

INGREDIENTS:

  • ü  1 Conill
  • ü  150 gr. de bolets variats
  •   2 cebes de figueres
  •   4 grans d’all
  •   250 ml. de vi blanc
  •   500 ml de brou d’au
  •   1 branqueta de romaní
  •   Dues fulles de llorer
  •   Nou moscada el pols
  •   Pebre negre en pols
  •   Pebre vermell en pols
  •   Sal i oli d’oliva

Per a la picada:

  •   Un grapat d’ametlles torrades
  •   Un grapat d’avellanes torrades
  •   1 llesca petita de pa, fregida
  •   Una branca de julivert fresc
  •   El fetge del conill, fregit.

ELABORACIÓ:

Talleu el conill a trossos mitjans, salpebreu-lo i fregiu-lo. Quan estigui daurat, reserveu-lo. A la mateixa cassola, fregiu-hi la ceba i els alls, tot tallat molt petit. Quan veieu que ja està cuit, incorporeu-hi el conill i el vi blanc i coeu-ho tot plegat fins que no noteu olor d’alcohol.

Afegiu-hi els bolets nets i tallats a trossos mitjans, el llorer, el romaní, un polsim de pebre vermell i un de nou moscada i coeu-ho tot plegat un parell de minuts. Reserveu el fetge per la picada i incorporeu-hi el brou. Tapeu la cassola i coeu-ho a un foc suau durant com a mínim una hora.

Aprofiteu per fer la picada: poseu tots els ingredients en un morter o en una picadora mecànica i feu la picada.

Quan hagi passat l’hora de cocció, afegiu a la cassola la picada. Remeneu per repartir-la bé i deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts més. Rectifiqueu, si cal , de sal i pebre i ja es pot servir.

RECOMANCIONS:

Durant la cocció vigileu que no es quedi sense suc, si cal afegiu-hi més brou.

Si en lloc d’una hora ho feu coure una hora i mitja, encara estarà més tendre.

Si deixeu reposar el plat uns minuts abans de servir-ho, encara és més bo i com moltes cassoles tradicionals, encara és millor l’endemà. 

Si no és temps de bolets, sempre podeu recórrer als dessecats, prèviament rehidratats, als congelats o als confitats.

 

 

Comentaris

Les més populars