PASTÍS DE LLET I CANYELLA
PASTÍS DE LLET I CANYELLA
Un pastís que ens pot recordar en molts moments la
llet fregida.
INGREDIENTS:
- 10 ous
- 300 gr. de farina
- 240 gr. de sucre
- 1 l. de llet
- 2 cullerades d’essència de vainilla
- 1 cullerada de canyella en pols
- Melmelada de fruits vermells (opcional)
ELABORACIÓ:
Escalfeu la llet fins arribar pràcticament al punt
d’ebullició. Traieu el pot del foc i
afegiu-hi l’essència de vainilla i la canyella en pols. Deixeu que infusioni la llet durant uns 10
minuts.
En un bol gran, bateu els ous amb el sucre fins que
doblin el seu volum aproximadament.
Després afegiu-hi la farina tot remenant fins que no quedin
grumolls. Si cal feu servir una batedora
mecànica.
Torneu a posar el pot amb la llet al foc, a foc
lent. Afegiu-hi la barreja d’ous, sucre
i farina, remenant constantment fins que espesseixi. Traieu el pot del foc i continueu remenant
durant uns minuts. Si us han quedat
grumolls, passeu la pasta resultant per un colador. Poseu la barreja en un motllo preparat
prèviament amb mantega i farina i coeu-lo a 170º durant uns 35-40 minuts o fins
que estigui cuit, depenent del forn.
Deixeu-ho refredar abans de desemmotllar. Un cop estigui ben frec, cobriu la part del
damunt del pastís amb melmelada.
RECOMANACIONS:
La melmelada també es pot substituir per mel.
Va molt bé cobrir el pastís durant els primers 25
minuts de cocció amb paper de plata, a fi de que no es cremi tant.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada