PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA – Cheesecake-


PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA – Cheesecake-


Avui m’allunyaré de les meves arrels i us presentaré un pastis molt popular a la cultura anglosaxona, en especial a EU, conegut com  “Cheesecake”. Però val la pena aquesta excursió culinària.

INGREDIENTS:

Per a la base

ü  115 gr. de galetes de xocolata
ü  60 gr. de mantega

Per al pastís

ü  260 gr. de cobertura de xocolata
ü  500 gr. de formatge cremós, tipus Filadèlfia
ü  150 gr. de sucre
ü  2 ous
ü  Una culleradeta d’extracte de vainilla
ü  175 gr. de Nata líquida

Per a la cobertura

ü  175 gr. de Nata líquida175 gr. de cobertura de xocolata
ü  1 cullerada de mantega

ELABORACIÓ:

Per a fer la base, tritureu les galetes amb l’ajut d’una mà de morter. Desfeu la mantega i quan estigui líquida barregeu-la amb les galetes esmicolades, fent una massa. Prepareu un motlle rodo, d’uns 20 cm de diàmetre, folrant la base amb paper de forn, perquè sigui més fàcil de desemmotllar, i cobriu tota la base amb el preparat de farina de galetes i mantega, procurant que quedi compacte i repartit per igual.
Coeu-ho durant uns 8 minuts a 180º i reserveu-ho.
Per a fer el farcit o el pastís pròpiament dit, Poseu la xocolata en un bol, escalfeu la nata i quan estigui a punt de bullir aboqueu-la damunt  la xocolata,  remeneu-ho fins a obtenir una crema uniforma i reserveu-la.
En un bol bateu la crema de formatge amb el sucre, aneu-hi incorporant els ous, d’un en un, i per acabar incorporeu-hi la “ganache” de xocolata que teniu reservada. Quan tingueu una crema uniforma, aboqueu-la dins del motlle que teniu preparat amb la base de les galetes. Coeu-ho a 170º durant uns 50 o 60 minuts aproximadament.
Per a fer la cobertura, prepareu un altre “ganache” escalfant la nata fins que estigui a punt de bullir, aboqueu-la damunt de la xocolata, tot remenant fins obtenir una crema uniforma, i per acabar i encara calenta, incorporeu-hi la mantega, també remenant fins que estigui totalment desfeta, això li donarà  aquets brillo tant característic del “ganache”.
Deixeu refredar unes hores el pastís i  cobriu-lo amb el “ganache”.  Quan estigui fred ja es pot menjar.

Per poder batre el formatge millor, cal que estigui a temperatura ambient.
El temps de cocció, com sempre, no és exacte, depèn del nostre forn i de la mida del motlle. 
Aquest pastis és més bo, fins i tot l’endemà de la seva elaboració.

Comentaris

Les més populars