PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA – Cheesecake-
PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA – Cheesecake-
Avui m’allunyaré de les meves arrels i us
presentaré un pastis molt popular a la cultura anglosaxona, en especial a EU,
conegut com “Cheesecake”. Però val la
pena aquesta excursió culinària.
INGREDIENTS:
Per a la base
ü 115 gr. de galetes de xocolata
ü 60 gr. de mantega
Per al pastís
ü 260 gr. de cobertura de xocolata
ü 500 gr. de formatge cremós, tipus Filadèlfia
ü 150 gr. de sucre
ü 2 ous
ü Una culleradeta d’extracte de vainilla
ü 175 gr. de Nata líquida
Per a la cobertura
ü 175 gr. de Nata líquida175 gr. de cobertura de
xocolata
ü 1 cullerada de mantega
ELABORACIÓ:
Per a fer la base, tritureu les galetes amb l’ajut
d’una mà de morter. Desfeu la mantega i quan estigui líquida barregeu-la amb
les galetes esmicolades, fent una massa. Prepareu un motlle rodo, d’uns 20 cm
de diàmetre, folrant la base amb paper de forn, perquè sigui més fàcil de
desemmotllar, i cobriu tota la base amb el preparat de farina de galetes i
mantega, procurant que quedi compacte i repartit per igual.
Coeu-ho durant uns 8 minuts a 180º i reserveu-ho.
Per a fer el farcit o el pastís pròpiament dit,
Poseu la xocolata en un bol, escalfeu la nata i quan estigui a punt de bullir
aboqueu-la damunt la xocolata, remeneu-ho fins a obtenir una crema uniforma i
reserveu-la.
En un bol bateu la crema de formatge amb el sucre,
aneu-hi incorporant els ous, d’un en un, i per acabar incorporeu-hi la
“ganache” de xocolata que teniu reservada. Quan tingueu una crema uniforma,
aboqueu-la dins del motlle que teniu preparat amb la base de les galetes.
Coeu-ho a 170º durant uns 50 o 60 minuts aproximadament.
Per a fer la cobertura, prepareu un altre “ganache”
escalfant la nata fins que estigui a punt de bullir, aboqueu-la damunt de la
xocolata, tot remenant fins obtenir una crema uniforma, i per acabar i encara
calenta, incorporeu-hi la mantega, també remenant fins que estigui totalment desfeta,
això li donarà aquets brillo tant
característic del “ganache”.
Deixeu refredar unes hores el pastís i cobriu-lo amb el “ganache”. Quan estigui fred ja es pot menjar.
Per poder batre el formatge millor, cal que estigui
a temperatura ambient.
El temps de cocció, com sempre, no és exacte, depèn
del nostre forn i de la mida del motlle.
Aquest pastis és més bo, fins i tot l’endemà de la
seva elaboració.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada