ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB PATATES DE FORNER
ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB PATATES DE FORNER
Una
bona espatlla de xai al forn és sens dubte un deliciós menjar.
Avui portem una variació de les receptes tradicionals que augmentarà el
gust d’aquest deliciós plat, a més aprofitarem per comentar com fer unes
patates de forner, que sempre son un excel·lent acompanyament per aquests tipus
de plats.
INGREDIENTS:
ü 1
espatlla de xai
ü Sal
gruixuda
ü 5
grans d’all
ü 1
cullerada de pebre negre en gra
ü 2
fulles de llorer
ü 1
branca de farigola
ü 2
gots d’oli d’oliva
ü 1
got de whisky
ü 1
got de vi blanc
ü 4
patates
ü 2
cebes
ü 1
pebrot verd
ü Julivert
ELABORACIÓ:
Poseu en un pot per a batedora 3 grans d’all, el pebre, el llorer, la
farigola i l’oli i ho tritureu tot. Poseu
l’espatlla de xai a una safata per anar al forn, saleu-la amb la sal gruixuda i banyeu-la amb el batut.
Deixeu macerar durant una mitja hora, mentre escalfem el forn fins a 180º.
Després poseu el xai al forn i coeu-lo uns 25 minuts. Ajunteu el vi i el whisky
i banyeu el xai passat aquest temps, i ho coeu tot plegat uns 45 minuts més,
remullant les espatlles cada 10 minuts amb el suc de la safata.
Mentre es cou el xai preparareu les patates.
Peleu i talleu a llesques les patates. Fregiu-les a una paella amb força
oli. Afegiu l’all picat, la ceba i el
pebrot tallat a juliana i ho fregiu tot plegat uns 10 minuts. Passat aquest
temps escorreu l’oli i ho poseu a una safata de forn , afegiu sal i julivert
picat per damunt, ho tapeu amb paper d’alumini
i ho fornegeu uns 15 minuts.
Ja podeu muntar el plat .
Poseu un tall de espatlla i unes quantes patates i mulleu-ho tot amb el
suc del xai.
RECOMANACIONS:
Sempre que fem espatlles de xai es recomana tallar-les abans de coure la
carn, trencant l’os però sense acabar de tallar del tot l’espatlla.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada