LLOM DE BACALLÀ AMB MUSELINA D’ALLS TENDRES
LLOM DE BACALLÀ AMB MUSELINA D’ALLS TENDRES
L’
exquisit sabor del bacallà queda potenciat per la suavitat de la textura i el
sabor d’aquesta muselina.
INGREDIENTS:
ü
Llom de bacallà dessalat
ü
Un manat d’all tendres
ü
Un ou
ü
Oli de gira-sol
ü
El suc de mitja llimona
ü
Farina
ü
Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Netegeu els alls tendres i talleu-los petits. Poseu-los en una paella
coberts d’oli fred i confiteu-los, coent-los a foc lent i tapats durant uns deu
minuts. Retireu-los del foc i deixeu-los refredar.
Un cop freds, poseu-los, juntament amb l’oli de confitar-los, en un pot
per a batedora elèctrica, afegiu-hi el suc de la mitja llimona, l’ou, la sal i
el pebre, munteu-lo com si féssiu una
maionesa i reserveu-lo.
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli calent durant uns
2 o 3 minuts, gireu-lo, tapeu-la paella, traieu-la del foc i deixeu-lo així uns
8 o 10 minuts.
Per acabar poseu els talls de bacallà en una plata que pugui anar al
forn, cobriu-los amb la muselina i gratineu-los fins que comencin a agafar un
color daurat.
I ja es pot menjar
RECOMANACIONS:
Per a donar més categoria al plat podeu guarnir-lo amb unes galetes de
pell de bacallà.
Per a fer-les, traieu la pell del bacallà abans d’enfarinar-lo, poseu un
full de paper de forn damunt d’una paella, al damunt la pell de bacallà plana,
i al damunt un altre full de paper i un pes i coeu-lo a foc lent fins que la
pell estigui cruixent. Es poden fer servir per guarnir qualsevol plat de
bacallà i son molt originals .
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada