“CRESPILLOS” O BUNYOLS DE CARNAVAL


“CRESPILLOS” O BUNYOLS DE CARNAVAL

Una aportació de la cuina tradicional d’Osca.  Aquest postra és normal trobar-lo a totes les pastisseries, forns i cases particulars el dissabte de carnaval.

INGREDIENTS:

  •            4 ous
  •            ¼ de litre de llet
  •            150 gr. de farina
  •            90 gr. de sucre
  •             2 cullerades soperes d’anís (també es pot fer servir conyac)
  •            1 culleradeta de cafè de llevat en pols
  •            Oli de gira-sol
  •            Ocional: sucre llustre, mel i canyella

ELABORACIÓ:

Separeu els rovells de les clares dels ous i munteu les clares a punt de neu.  Quan estiguin muntades, aneu-hi incorporant la meitat del sucre, poc a poc.  Un cop fet aquest merengue el reserveu.  En un altrebol poseu els rovells dels ous, la resta del sucre, l’anís i la llet i bateu-ho tot amb una batedora de barnilles fins que faci escuma.  Incorporeu-hi la farina i quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi les clares muntades a punt de neu.  Aneu-les-hi incorporant amb una espàtula, mirant que no es desmuntin.  Deixeu reposar  aquesta massa una mitja hora per tal que la farina agafi cos.
En una fregidora amb força oli de gira-sol, aneu fregint boletes de la mida d’una cullera de cafè amb llet.  Un cop cuites, poseu-les damunt de paper absorbent i deixeu-les refredar.  Un cop fredes, empolsineu-les amb el sucre llustre o bé ruixeu-les amb mel i empolsineu-les amb canyella en pols.

RECOMANACIONS:

És important la temperatura de l’oli ja que si és massa calent, la massa fa una crosta i no deixa que s’infli el bunyol.  I si és massa fred, el bunyol no sura, i ha de surar per a fregir-se bé.

Comentaris

Les més populars