“CRESPILLOS” O BUNYOLS DE CARNAVAL
“CRESPILLOS” O BUNYOLS DE CARNAVAL
Una aportació de la cuina tradicional d’Osca. Aquest postra és normal trobar-lo a totes les
pastisseries, forns i cases particulars el dissabte de carnaval.
INGREDIENTS:
- 4 ous
- ¼ de litre de llet
- 150 gr. de farina
- 90 gr. de sucre
- 2 cullerades soperes d’anís (també es pot fer servir conyac)
- 1 culleradeta de cafè de llevat en pols
- Oli de gira-sol
- Ocional: sucre llustre, mel i canyella
ELABORACIÓ:
Separeu els rovells de les clares dels ous i munteu
les clares a punt de neu. Quan estiguin
muntades, aneu-hi incorporant la meitat del sucre, poc a poc. Un cop fet aquest merengue el reserveu. En un altrebol poseu els rovells dels ous,
la resta del sucre, l’anís i la llet i bateu-ho tot amb una batedora de barnilles
fins que faci escuma. Incorporeu-hi la
farina i quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi les clares muntades a punt de
neu. Aneu-les-hi incorporant amb una
espàtula, mirant que no es desmuntin.
Deixeu reposar aquesta massa una
mitja hora per tal que la farina agafi cos.
En una fregidora amb força oli de gira-sol, aneu
fregint boletes de la mida d’una cullera de cafè amb llet. Un cop cuites, poseu-les damunt de paper
absorbent i deixeu-les refredar. Un cop
fredes, empolsineu-les amb el sucre llustre o bé ruixeu-les amb mel i
empolsineu-les amb canyella en pols.
RECOMANACIONS:
És important la temperatura de l’oli ja que si és
massa calent, la massa fa una crosta i no deixa que s’infli el bunyol. I si és massa fred, el bunyol no sura, i ha
de surar per a fregir-se bé.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada