FILET DE VACA AMB SALSA DE TROMPETES DE LA MORT

 

FILET DE VACA AMB SALSA DE TROMPETES DE LA MORT

Malgrat el seu nom, les trompetes son uns dels millors bolets per a fer salses per acompanyar carns, i encara més amb carns com aquesta.

INGREDIENTS:

  •   Filet de vaca tallat a talls d’uns 200 gr.
  •   250 gr. de trompetes de la mort, fresques
  •   1 ceba de figueres petita
  •   250 cc de crema de llet
  •   Una cullerada de fons de carn
  •   Una cullerada de mantega
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Traieu la carn de la nevera a fi de que es temperi mentre fem la salsa. Per a fer la salsa, poseu la mantega en una paella i quan estigui desfeta, afegiu-hi la ceba tallada molt petita. Quan estigui blanca, incorporeu-hi els bolets i aneu remenant de tant en tant fins que estiguin cuits. Incorporeu-hi la crema de llet i el fons de carn, i coeu-ho tot plegat fins que la crema de llet hagi reduït i tingueu una textura de salsa. Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-la calenta. Salpebreu els filets i marqueu-los en una planxa o paella molt calenta, per totes bandes i en funció del vostre gust. Un cop cuit, serviu-los i cobriu-los amb la salsa.

 
RECOMANACIONS:

Si no teniu fons de carn, un recurs és fer servir concentrat de carn que venen al mercat.

La Crema de llet prefereixo que sigui de la de muntar, encara que trigui més en reduir.

Podeu fer servir qualsevol carn, però aquesta salsa necessita carn de sabor potent com és la vaca.

 

Comentaris

Les més populars