LLOBARRO A LA PROVENÇAL AMB PATATES DE FORNER


LLOBARRO A LA PROVENÇAL AMB PATATES DE FORNER



Una forma de treballar el llobarro molt fàcil, però que cal tenir present per la cuina dels dies de festa que se’ns acosten.

INGREDIENTS:

ü  4 llobarros (1 per persona)
ü  4 patates mitjanes
ü  2 cebes
ü  1 got d’oli d’oliva
ü  El suc d’una llimona
ü  ½ got de vi blanc sec
ü  2 cullerades d’herbes de provença
ü  Sal i pebre blanc mòlt

ELABORACIÓ:

Comencem per preparar les patates de forner.  Peleu les patates i talleu-les a llesques de mig centímetre de gruix.  Fregiu-les en una paella amb un bon raig d’oli.  Quan estiguin a mitja cocció, retireu-les del foc. 
Per preparar els llobarros, heu de tenir cura que estiguin desacatats i sense vísceres.  En un bol poseu-hi l’oli, la sal, el pebre blanc, les herbes de Provença, el suc de la llimona i el vi blanc.  Emulsioneu-ho tot remenant amb energia (si us cal, feu servir una batedora elèctrica).  Amb aquesta salsa, pinteu a consciència els llobarros.
En una plata que pugui anar al forn, poseu-hi la ceba tallada en juliana, al damunt, les patates,  i per acabar, els llobarros.  Acabeu d’abocar pel damunt la salsa que us ha sobrat de pintar els llobarros i coeu-ho tot al forn a 200º fins que estigui cuit el peix (entre 15 i 20 minuts).

RECOMANACIONS:

Aquesta recepta l’hem fet amb llobarro, però podem fer servir també altres peixos com l’orada o el lluç.

Comentaris

Les més populars