LLOBARRO A LA PROVENÇAL AMB PATATES DE FORNER
LLOBARRO
A LA PROVENÇAL AMB
PATATES DE FORNER
Una
forma de treballar el llobarro molt fàcil, però que cal tenir present per la
cuina dels dies de festa que se’ns acosten.
INGREDIENTS:
ü 4
llobarros (1 per persona)
ü 4
patates mitjanes
ü 2
cebes
ü 1
got d’oli d’oliva
ü El
suc d’una llimona
ü ½
got de vi blanc sec
ü 2
cullerades d’herbes de provença
ü Sal
i pebre blanc mòlt
ELABORACIÓ:
Comencem
per preparar les patates de forner.
Peleu les patates i talleu-les a llesques de mig centímetre de
gruix. Fregiu-les en una paella amb un
bon raig d’oli. Quan estiguin a mitja
cocció, retireu-les del foc.
Per
preparar els llobarros, heu de tenir cura que estiguin desacatats i sense
vísceres. En un bol poseu-hi l’oli, la
sal, el pebre blanc, les herbes de Provença, el suc de la llimona i el vi
blanc. Emulsioneu-ho tot remenant amb
energia (si us cal, feu servir una batedora elèctrica). Amb aquesta salsa, pinteu a consciència els
llobarros.
En una
plata que pugui anar al forn, poseu-hi la ceba tallada en juliana, al damunt,
les patates, i per acabar, els
llobarros. Acabeu d’abocar pel damunt la
salsa que us ha sobrat de pintar els llobarros i coeu-ho tot al forn a 200º
fins que estigui cuit el peix (entre 15 i 20 minuts).
RECOMANACIONS:
Aquesta
recepta l’hem fet amb llobarro, però podem fer servir també altres peixos com
l’orada o el lluç.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada