TATIN DE CIRERES
TATIN DE CIRERES
Un
clàssic de la pastisseria, que malgrat originalment es fa amb pomes, ha evolucionat
i ha passat a fer-se també amb moltes altres fruites, i ara que és temps de
cireres no podem deixar passar l’oportunitat.
INGREDIENTS:
ü
800 gr. de cireres
ü
50 gr. de mantega
ü
150 gr. de sucre
ü
Pasta de full
ELABORACIÓ:
Caldrà
un motlle o una paella que pugui anar al foc i al forn, d’un diàmetre aproximat
de 25 cm .
Ompliu
la base del motlle amb la meitat del sucre i tota la mantega, mirant que quedi
repartit. Traieu el pinyol a les cireres. Poseu-les repartides i cobrint tota la base
del motllo, mirant de no deixar-hi forats.
Poseu el motlle a un foc mitjà, durant uns 10 minuts, després
poseu-lo al forn, preescalfat a 180º,
durant 10 minuts més. Traieu-lo del
forn, deixeu que es refredi una mica, escampeu al damunt de les cireres
la resta del sucre i cobriu-ho tot amb el disc de pasta de full,
vigilant que tingui un diàmetre una mica superior a la “Tarta” i entrant les vores per sota de
les cireres.
Punxeu
el full amb una forquilla perquè no pugi i coeu-ho tot plegat uns 20 minuts més
a 180º..
Un cop
cuit, traieu-lo del forn i deixeu que es refredi uns 8 o 10 minuts (no més). Tombeu el pastis amb l’ajut d’un plat, com si
fos una truita i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Aquest
pastís es menja tebi o fred, de les dues formes és deliciós. Si guardeu el suc
que deixen anar les cireres el podeu fer servir per amanir la tatin en el
moment de servir-la.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada