TATIN DE CIRERES

TATIN DE CIRERES



Un clàssic de la pastisseria, que malgrat originalment es fa amb pomes, ha evolucionat i ha passat a fer-se també amb moltes altres fruites, i ara que és temps de cireres no podem deixar passar l’oportunitat.

INGREDIENTS:

ü  800 gr. de cireres
ü  50 gr. de mantega
ü  150 gr. de sucre
ü  Pasta de full

ELABORACIÓ:

Caldrà un motlle o una paella que pugui anar al foc i al forn, d’un diàmetre aproximat de 25 cm.
Ompliu la base del motlle amb la meitat del sucre i tota la mantega, mirant que quedi repartit.  Traieu el pinyol a les cireres.  Poseu-les repartides i cobrint tota la base del motllo, mirant de no deixar-hi forats.  Poseu el motlle a un foc mitjà, durant uns 10 minuts, després poseu-lo  al forn, preescalfat a 180º, durant  10 minuts més. Traieu-lo del forn, deixeu que es refredi una mica, escampeu al damunt de  les cireres  la resta del sucre i cobriu-ho tot amb el disc de pasta de full, vigilant que tingui un diàmetre una mica superior a  la “Tarta” i entrant les vores per sota de les cireres.
Punxeu el full amb una forquilla perquè no pugi i coeu-ho tot plegat uns 20 minuts més a 180º..
Un cop cuit, traieu-lo del forn i deixeu que es refredi uns 8 o 10 minuts (no més).  Tombeu el pastis amb l’ajut d’un plat, com si fos una truita i ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:

Aquest pastís es menja tebi o fred, de les dues formes és deliciós. Si guardeu el suc que deixen anar les cireres el podeu fer servir per amanir la tatin en el moment de servir-la.


Comentaris

Les més populars