CREMA D’ESPINACS AMB CARBASSA CONFITADA I FORMATGE TENDRE
CREMA D’ESPINACS AMB CARBASSA CONFITADA I FORMATGE TENDRE
Temps
de sopes i cremes i aquesta és una autèntica delícia.
INGREDIENTS
- 400
gr. de fulles d’espinacs frescos
- 100
gr. de carbassa crua
- 1
patata mitjana
- 1
ceba de figueres
- 2
grans d’all
- 150
ml de nata líquida
- 100
gr. de formatge tendre
- 1
branca de romaní
ELABORACIÓ:
Confiteu
la carbassa, talleu-la a daus petits, poseu-la en un pot amb la branca de
romaní i el gra d’all aixafat. Cobriu-ho tot amb oli d’oliva i escalfeu-ho fins
que l’oli comenci a bullir. Retireu-ho del foc i deixeu refredar els daus de
carbassa dins de l’oli.
Per
fer la crema, renteu bé els fulls d’espinacs i talleu-los a trossos, Peleu la
patata i la ceba i talleu-les també a daus petits.
Tireu
un bon raig d’oli a dins d’un olla i fregiu, un parell de minuts, les patates,
la ceba i els espinacs. Cobriu-ho amb aigua i deixeu que bulli tot plegat fins
que les patates i les cebes estiguin cuites, aproximadament uns 20 minuts.
Retireu
i reserveu més de la meitat de l’aigua de coure-ho i tritureu la verdura fins
que sigui una crema fina. Si us ha quedat molt espessa, podeu ajustar la textura de la crema
afegint-hi aigua de cocció de la que teniu reservada.
Incorporeu-hi
la nata líquida, rectifiqueu de sal i pebre i torneu a portar a ebullició.
Retireu
l’olla del foc i ja està a punt per muntar el plat.
Poseu
uns daus de carbassa i uns daus de formatge
en un plat per a sopa i aboqueu al damunt la crema d’espinacs.
RECOMANACIONS:
Podeu acabar el plat empolsinant al damunt una mica de pebre vermell fumat.
Si
retireu al principi unes quantes fulles d’espinacs, les podeu fregir en una
paella molt calenta amb unes gotetes d’oli. Quedaran cruixents i serviran per
fer més atractiu el plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada