CREMA D’ESPINACS AMB CARBASSA CONFITADA I FORMATGE TENDRE


CREMA D’ESPINACS AMB CARBASSA CONFITADA I FORMATGE TENDRE



Temps de sopes i cremes i aquesta és una autèntica delícia.

INGREDIENTS

  •   400 gr. de fulles d’espinacs frescos
  •   100 gr. de carbassa crua
  •   1 patata mitjana
  •   1 ceba de figueres
  •   2 grans d’all
  •   150 ml de nata líquida
  •   100 gr. de formatge tendre
  •   1 branca de romaní

ELABORACIÓ:

Confiteu la carbassa, talleu-la a daus petits, poseu-la en un pot amb la branca de romaní i el gra d’all aixafat. Cobriu-ho tot amb oli d’oliva i escalfeu-ho fins que l’oli comenci a bullir. Retireu-ho del foc i deixeu refredar els daus de carbassa dins de l’oli.
Per fer la crema, renteu bé els fulls d’espinacs i talleu-los a trossos, Peleu la patata i la ceba i talleu-les també a daus petits.
Tireu un bon raig d’oli a dins d’un olla i fregiu, un parell de minuts, les patates, la ceba i els espinacs. Cobriu-ho amb aigua i deixeu que bulli tot plegat fins que les patates i les cebes estiguin cuites, aproximadament uns 20 minuts.
Retireu i reserveu més de la meitat de l’aigua de coure-ho i tritureu la verdura fins que sigui una crema fina. Si us ha quedat molt espessa,  podeu ajustar la textura de la crema afegint-hi aigua de cocció de la que teniu reservada.
Incorporeu-hi la nata líquida, rectifiqueu de sal i pebre i torneu a portar a ebullició.
Retireu l’olla del foc i ja està a punt per muntar el plat.
Poseu uns daus de carbassa i uns daus de formatge  en un plat per a sopa i aboqueu al damunt la crema d’espinacs.

RECOMANACIONS:

Podeu acabar el plat empolsinant al damunt una mica de pebre vermell fumat.
Si retireu al principi unes quantes fulles d’espinacs, les podeu fregir en una paella molt calenta amb unes gotetes d’oli. Quedaran cruixents i serviran per fer més atractiu el plat.  



Comentaris

Les més populars