AMANIDA TÈBIA DE SEPIETES I PATATA
AMANIDA TÈBIA DE SEPIETES I PATATA
Ens
acostem al bon temps i a les amanides, Les amanides tèbies sempre són un bon
recurs per ara, que encara no fa molta calor, i a més ens permeten jugar amb
sensacions i textures molt diferents.
INGREDIENTS :
ü 4
o 5 sepietes per persona
ü 2
patates
ü 2
tomàquets madurs
ü unes
fulles d’enciam
ü 200
gr. de formatge tendre
ü paté
d’olives negres
ü oli
d’oliva
ü 1
llauna de sardines en oli
ü 2
cullerades de maionesa
ü all,
julivert
ü sal
gruixuda
ü una
cullera de pipes pelades.
ELABORACIÓ:
Per
començar courem les patates amb pela, les deixarem refredar i les pelarem i
tallarem a llesques de mig dit de gruix.
Tallarem
els tomàquets a llesques i els reservarem amb les patates i el formatge fresc,
també tallat a llesquetes.
En un
got farem l’oli d’olivada, posarem en mig got d’oli d’oliva, una cullerada de
paté d’olives negres, ho remenarem fins que el paté estigui desfet i ho
reservarem.
En un
pot per a picadora hi posarem la maionesa i les sardines de llauna escorregudes
i ho picarem fins que tinguem una pasta homogènia. També ho reservarem.
Per
acabar, en una paella amb una mica d’oli, saltarem les sepietes amb una mica d’all i julivert.
Quan
les sèpies estiguin cuites i encara calentes muntarem el plat. Posarem les
sèpies, fen una petita muntanya, al mig del plat, al seu voltant posarem
l’enciam, el tomàquet i les patates jugant amb els colors. I per acabar
amanirem el tomàquet i el formatge amb una mica d’oli d’olivada, i les patates
amb una mica de maionesa de sardines al damunt .
El toc
final serà amanir-ho tot amb una mica d’oli, sal gruixuda, les pipes i servir-ho amb la sèpia encara
calenta.
RECOMANACIONS:
Si no
tenim sèpies petites també es port fer amb sèpia gran, però tallada a daus.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada