AMANIDA TÈBIA DE SEPIETES I PATATA


AMANIDA TÈBIA DE SEPIETES I PATATA



Ens acostem al bon temps i a les amanides, Les amanides tèbies sempre són un bon recurs per ara, que encara no fa molta calor, i a més ens permeten jugar amb sensacions i textures molt diferents.

INGREDIENTS :

ü  4 o 5 sepietes per persona
ü  2 patates
ü  2 tomàquets madurs
ü  unes fulles d’enciam
ü  200 gr. de formatge tendre
ü  paté d’olives negres
ü  oli d’oliva
ü  1 llauna de sardines en oli
ü  2 cullerades de maionesa
ü  all, julivert
ü  sal gruixuda
ü  una cullera de pipes pelades.



 ELABORACIÓ:

Per començar courem les patates amb pela, les deixarem refredar i les pelarem i tallarem a llesques de mig dit de gruix.
Tallarem els tomàquets a llesques i els reservarem amb les patates i el formatge fresc, també tallat a llesquetes.
En un got farem l’oli d’olivada, posarem en mig got d’oli d’oliva, una cullerada de paté d’olives negres, ho remenarem fins que el paté estigui desfet i ho reservarem.
En un pot per a picadora hi posarem la maionesa i les sardines de llauna escorregudes i ho picarem fins que tinguem una pasta homogènia. També ho reservarem.
Per acabar, en una paella amb una mica d’oli, saltarem les sepietes  amb una mica d’all i julivert.
Quan les sèpies estiguin cuites i encara calentes muntarem el plat. Posarem les sèpies, fen una petita muntanya, al mig del plat, al seu voltant posarem l’enciam, el tomàquet i les patates jugant amb els colors. I per acabar amanirem el tomàquet i el formatge amb una mica d’oli d’olivada, i les patates amb una mica de maionesa de sardines al damunt .
El toc final serà amanir-ho tot amb una mica d’oli, sal gruixuda,  les pipes i servir-ho amb la sèpia encara calenta.


 RECOMANACIONS:

Si no tenim sèpies petites també es port fer amb sèpia gran, però tallada a daus.



Comentaris

Les més populars