PANELLETS DE FESTUCS (PISTATXOS)
PANELLETS DE FESTUCS (PISTATXOS)
El panellet és sens dubte la peça
de pastisseria més emblemàtica de la festa de tots sants catalana. Bàsicament està composat de massapà i altres
productes que li fan variar el gust (pinyons, coco, xocolata, codony,...)
Avui en presentem un de molt
original i diferent, però que sens dubte és un panellet.
INGREDIENTS:
ü 200 grs. de pistatxo cru
i pelat
ü 200 grs. de sucre llustre
ü 75 grs. de patata bullida
o de moniato fets puré
ü margarina
ü coco ratllat, cireres
confitades, etc
ü 1 ou
ELABORACIÓ:
En primer lloc remulleu una mica els
pistatxos tenint cura de que no quedi cap tros de closca. Els passeu per una picadora fins que quedin
ben trinxats vigilant de no picar-los
excessivament perquè el fruit sec no perdi el seu oli. Després ho barregeu ben barrejat amb el sucre, i seguidament amb
el puré de patates o de moniato . És
important que estigui tot molt ben barrejat.
Cal deixar reposar la massa durant 24 hores.
Amb la massa resultant feu
petites boletes i les aneu col·locant damunt d’una plata per a anar al forn,
prèviament untada amb la margarina. Un
cop tots posats, pinteu-los amb l’ou batut i amb un dit feu una petita marca
dins de cada bola, ensorrant-lo una mica.
En aquest foradet hi poseu la cirera, un pessic de coco ratllat o un
festuc. Un cop acabats de decorar, els
coeu al forn pre-escalfat a dos-cents graus durant uns 8 o 10 minuts. S’han de treure quan veieu que comencen a
agafar color.
RECOMANACIONS:
Malgrat que els panellets de
pinyons són els reis, és possible fer massapà amb qualsevol fruit sec i
aquestes variacions poden fer més divertida la nostra taula de festa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada