TONYINA AMB ESCABETX DE CÍTRICS


TONYINA AMB ESCABETX DE CÍTRICS


Ideal per a tenir-ho preparat i menjar fred acompanyat amb una amanida.

INGREDIENTS:

ü  500 gr. de tonyina fresca
ü  200 ml. D’oli d’oliva
ü  El suc i la pell d’una llimona i una taronja
ü  3 grans d’all
ü  2 fulles de llorer
ü  Una cullerada de pebre blanc en pols
ü  Una cullerada de pebre vermell dolç en pols
ü  Dues branquetes de farigola fresca
ü  Sal

ELABORACIÓ:

Talleu la tonyina o demaneu-ho a la peixateria, que la tallin a filets d’uns dos centímetres de gruix.
Peleu i lamineu l’all, poseu-lo en un cassó amb l’oli i escalfeu-ho fins que comenci a agafar color daurat. Incorporeu-hi el llorer, la farigola, els pebres i el suc, i les pells de la taronja i la llimona. Quan comenci a bullir, salpebreu la tonyina i introduïu-la al cassó, i coeu-ho tot plegat 5 minuts.
Retireu-ho del foc i deixeu que es refredi.

RECOMANACIONS:

És millor que la deixeu reposar d’un dia per l’altre , sempre serà més gustosa.
Serviu-la acompanyada amb enciam i ruixada amb el suc de l’escabetx. 


Comentaris

Les més populars