TONYINA AMB ESCABETX DE CÍTRICS
TONYINA AMB ESCABETX DE CÍTRICS
Ideal
per a tenir-ho preparat i menjar fred acompanyat amb una amanida.
INGREDIENTS:
ü 500
gr. de tonyina fresca
ü 200
ml. D’oli d’oliva
ü El
suc i la pell d’una llimona i una taronja
ü 3
grans d’all
ü 2
fulles de llorer
ü Una
cullerada de pebre blanc en pols
ü Una
cullerada de pebre vermell dolç en pols
ü Dues
branquetes de farigola fresca
ü Sal
ELABORACIÓ:
Talleu
la tonyina o demaneu-ho a la peixateria, que la tallin a filets d’uns dos
centímetres de gruix.
Peleu
i lamineu l’all, poseu-lo en un cassó amb l’oli i escalfeu-ho fins que comenci
a agafar color daurat. Incorporeu-hi el llorer, la farigola, els pebres i el
suc, i les pells de la taronja i la llimona. Quan comenci a bullir, salpebreu la
tonyina i introduïu-la al cassó, i coeu-ho tot plegat 5 minuts.
Retireu-ho
del foc i deixeu que es refredi.
RECOMANACIONS:
És
millor que la deixeu reposar d’un dia per l’altre , sempre serà més gustosa.
Serviu-la
acompanyada amb enciam i ruixada amb el suc de l’escabetx.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada