CANELONS DE SAMFAINA I TONYINA
CANELONS DE SAMFAINA I TONYINA
Es
pot menjar fred o calent i sempre serà ben rebut
INGREDIENTS:
- 8
plaques de lasanya
- Caviar
de salmó
Per a la beixamel
- ½ l de llet
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de mantega
- 1 culleradeta de nou moscada
- 1 polsim de pebre negre molt
- sal
Per al farcit:
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Orenga, julivert i pebre vermell dolç
- Oli, sal, sucre i pebre
- 1 llauna de tonyina
- 1 ou
ELABORACIO:
Primer coeu les plaques de lasanya, amb força aigua
bullint i una mica de sal, durant uns 12/15 minuts. Després refredeu-les amb aigua freda i
reserveu-les.
Després prepareu la beixamel.
Poseu en un pot al foc la mantega. Quan estigui
desfeta, afegiu-hi la farina i les especies. Coeu-ho tot plegat un parell de
minuts. Remeneu perquè quedi tot ben emulsionat i després incorporeu-hi la llet
calenta, tot remenant perquè no quedin grumolls. Coeu-ho fins que tingueu una textura de
beixamel, i deixeu-ho refredar.
Ara feu el farcit començant per la samfaina
Poseu la ceba tallada a juliana i els pebrot
tallats a daus en una paella amb un bon raig d’oli, i coeu-ho a foc lent i tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit,
incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus. Remeneu-ho i coeu-ho
tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament cuit. Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat,
sense llavors i tallat a daus petits, i continueu la cocció fins que estigui
tot cuit. Rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el pebre
vermell, i reserveu.
Coeu l’ou fins que estigui dur i deixeu-lo refredar.
Peleu-ho i esmicoleu-ho
Un cop la samfaina sigui freda, afegiu-hi l’ou i la
tonyina esmicolada, i remeneu-ho perquè quedin ben distribuïts tots els
elements.
Amb aquest farcit podeu anar fent els canelons. Col·loqueu-los en un plat i poseu al damunt la
beixamel freda, i per acabar, els ous de salmó. Bon Profit.
RECOMANACIONS:
He triat plaques de lasanya perquè queden uns
canelons més llargs, i un cop formats els pots tallar en dues o tres parts ,
per a jugar amb la presentació.
També podeu decorar-los amb ou filat, queden
espectaculars.
Si els voleu servir calents no hi poseu el caviar,
i en tot cas els podeu gratinar..
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada