CANELONS DE SAMFAINA I TONYINA


CANELONS DE SAMFAINA I TONYINA


Es pot menjar fred o calent i sempre serà ben rebut

INGREDIENTS:

  •   8 plaques de lasanya
  •   Caviar de salmó

Per a la beixamel

  •   ½ l de llet
  •   1 cullerada de farina
  •   1 cullerada de mantega
  •   1 culleradeta de nou moscada
  •   1 polsim de pebre negre molt
  •   sal

Per al farcit:

  •   1 albergínia
  •   1 pebrot vermell
  •   1 carbassó
  •   1 pebrot verd
  •   1 ceba
  •   1 tomàquet
  •   Orenga, julivert i pebre vermell dolç
  •   Oli, sal, sucre i pebre
  •   1 llauna de tonyina
  •   1 ou


ELABORACIO:

Primer coeu les plaques de lasanya, amb força aigua bullint i una mica de sal, durant uns 12/15 minuts.  Després refredeu-les amb aigua freda i reserveu-les.
Després prepareu la beixamel.
Poseu en un pot al foc la mantega. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i les especies. Coeu-ho tot plegat un parell de minuts. Remeneu perquè quedi tot ben emulsionat i després incorporeu-hi la llet calenta, tot remenant perquè no quedin grumolls.  Coeu-ho fins que tingueu una textura de beixamel, i deixeu-ho refredar.
Ara feu el farcit començant per la samfaina
Poseu la ceba tallada a juliana i els pebrot tallats a daus en una paella amb un bon raig d’oli, i coeu-ho a foc lent i  tapat. Quan veieu que està pràcticament cuit, incorporeu-hi el carbassó i l’albergínia també tallats a daus. Remeneu-ho i coeu-ho tot plegat fins que veieu que està tot pràcticament cuit.  Per acabar, afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense llavors i tallat a daus petits, i continueu la cocció fins que estigui tot cuit. Rectifiqueu de sucre sal i pebre, afegiu-hi l’orenga i el pebre vermell, i reserveu.
Coeu l’ou fins que estigui dur i deixeu-lo refredar. Peleu-ho i esmicoleu-ho
Un cop la samfaina sigui freda, afegiu-hi l’ou i la tonyina esmicolada, i remeneu-ho perquè quedin ben distribuïts tots els elements.
Amb aquest farcit podeu anar fent els canelons.  Col·loqueu-los en un plat i poseu al damunt la beixamel freda, i per acabar, els ous de salmó. Bon Profit.

RECOMANACIONS:

He triat plaques de lasanya perquè queden uns canelons més llargs, i un cop formats els pots tallar en dues o tres parts , per a jugar amb la presentació.
També podeu decorar-los amb ou filat, queden espectaculars.
Si els voleu servir calents no hi poseu el caviar, i en tot cas els podeu gratinar..
  
 


Comentaris

Les més populars