ESTROGONOF DE POLLASTRE AMB BLAT DE MORO I PINYONS
ESTROGONOF DE POLLASTRE AMB BLAT DE MORO I PINYONS
Avui us portem
una recepta molt popular a sud Amèrica. Es tracta de preparar carn tallada a
daus i fer un sofregit de ceba i tomàquet per acabar amb crema de llet.
Avui
aportem una variació doncs no farem servir el tomàquet per donar més
importància al sabor del blat de moro, per aconseguir un sabor mes suau.
INGREDIENTS:
ü 8
cuixes de pollastre desossades
ü 1
ceba
ü 2
cullerades de blat de moro
ü 2
cullerades de pinyons
ü 200
cc de crema de llet
ü 1
copa de vi blanc
ü 2
tasses d’arròs
ü Sal,
pebre i safrà
ELABORACIÓ:
Per
començar prepararem l’arròs. En una
paella amb un bon raig d’oli, hi tirarem l’arròs i el nacarem una mica. Després hi tirarem aigua calenta (tres
vegades més que d’arròs), el safrà, sal i pebre. Ho deixarem coure fins que hagi absorbit tota
l’aigua. El reservarem.
En una
cassola amb una mica d’oli, courem la ceba tallada a juliana. Quan estigui cuita hi afegirem el
pollastre. Quan estigui mig cuit hi
afegirem el vi i ho deixarem reduir.
Després hi tirarem el blat de moro i els pinyons. Ho courem uns dos minuts tot plegat i hi
afegirem la crema de llet, deixant-ho fer fins que hagi reduït i tingui una
textura de salsa espessa.
Ara ja
podem muntar el plat. Posarem al mateix
plat una part d’arròs i una altra part de carn, sense barrejar-ho. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Aquest
plat també es pot acompanyar amb patates de xurreria trinxades i empolsinant el
damunt del plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada