ESTROGONOF DE POLLASTRE AMB BLAT DE MORO I PINYONS


ESTROGONOF DE POLLASTRE AMB BLAT DE MORO I PINYONS


Avui us portem una recepta molt popular a sud Amèrica. Es tracta de preparar carn tallada a daus i fer un sofregit de ceba i tomàquet per acabar amb crema de llet.
Avui aportem una variació doncs no farem servir el tomàquet per donar més importància al sabor del blat de moro, per aconseguir un sabor mes suau.

INGREDIENTS:

ü  8 cuixes de pollastre desossades
ü  1 ceba
ü  2 cullerades de blat de moro
ü  2 cullerades de pinyons
ü  200 cc de crema de llet
ü  1 copa de vi blanc
ü  2 tasses d’arròs
ü  Sal, pebre i safrà

ELABORACIÓ:


Per començar prepararem l’arròs.  En una paella amb un bon raig d’oli, hi tirarem l’arròs i el nacarem una mica.  Després hi tirarem aigua calenta (tres vegades més que d’arròs), el safrà, sal i pebre.  Ho deixarem coure fins que hagi absorbit tota l’aigua.  El reservarem.
En una cassola amb una mica d’oli, courem la ceba tallada a juliana.  Quan estigui cuita hi afegirem el pollastre.  Quan estigui mig cuit hi afegirem el vi i ho deixarem reduir.  Després hi tirarem el blat de moro i els pinyons.  Ho courem uns dos minuts tot plegat i hi afegirem la crema de llet, deixant-ho fer fins que hagi reduït i tingui una textura de salsa espessa.

Ara ja podem muntar el plat.  Posarem al mateix plat una part d’arròs i una altra part de carn, sense barrejar-ho.  I ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:


Aquest plat també es pot acompanyar amb patates de xurreria trinxades i empolsinant el damunt del plat.

Comentaris

Les més populars