VEDELLA AMB BOLETS


VEDELLA AMB BOLETS


La cuina tradicional, sens dubte és un recurs que no podem oblidar mai, i aquest n’és un gran exemple.

INGREDIENTS:

ü  Una llata de vedella
ü  Dues pastanagues
ü  Dos porros
ü  Dos tomàquets
ü  Una ceba gran
ü  Una cabeça d’alls
ü  Un got de vi blanc
ü  Llard de porc
ü  Oli d’oliva
ü  Sal i pebre
ü  2 cullerades de farina
ü  Herbes provençals
ü  ½ kg de bolets variats



     ELABORACIÓ:

Lligueu la carn o demaneu, a la carnisseria que us la lliguin ells
Talleu les verdures: pastanagues, porros, tomàquets, alls i cebes, a daus, i poseu-les al fons d’una plata que pugui anar al forn.
Al damunt col·loqueu-hi la carn, salpebreu-la abundantment, poseu-hi el llard de porc, una bona quantitat d’herbes provençals i un bon raig d’oli i poseu-ho al forn pre-escalfat a 180º.
Quan porti mitja hora aproximadament, gireu el tall de carn i coeu-lo mitja hora més.  Després  regueu el tall de carn amb el vi blanc i continueu coent-lo fins que ho estigui del tot, tenint cura de girar-lo de tant en tant.
Aproximadament ½ hora per kg. de carn.
Un cop la carn estigui cuita, traieu la safata del forn, reserveu la peça de carn i poseu la safata al damunt del foc.
Incorporeu-hi la farina, remeneu-la i coeu-la un dos o tres minuts.  Afegiu-hi aigua fins omplir la plata i coeu-lo tot plegat us 20 o 25 minuts més.
Després coleu-ho tot i reserveu la salsa resultant.
Tot aquest procés es pot fer el dia d’abans.
El dia que vulgueu servir el plat. Talleu la carn a llesques primes i reserveu-les. En una cassola tireu-hi un raig d’oli i fregiu els bolets. Quan estiguin cuits, afegiu-hi una bona quantitat de la salsa de coure la carn i els talls de carn que hem reservat, i coeu-lo tot plegat uns 10 minuts, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:


És un plat ideal per a molts comensals, doncs la feina forta es pot tenir feta i acabar-lo a última hora és un moment.
Per a tallar la carn es ideal fer servir una màquina de tallar embotits
També podeu afegir-hi, quan pràcticament tingueu acabat el plat, un grapat de pèsols.
Una darrera recomanació: quan afegiu la salsa als bolets i hi poseu la carn, ratlleu al damunt una mica de xocolata negra. Ja em direu que us sembla.




Comentaris

Les més populars