VEDELLA AMB BOLETS
VEDELLA AMB BOLETS
La
cuina tradicional, sens dubte és un recurs que no podem oblidar mai, i aquest
n’és un gran exemple.
INGREDIENTS:
ü Una
llata de vedella
ü Dues
pastanagues
ü Dos
porros
ü Dos
tomàquets
ü Una
ceba gran
ü Una
cabeça d’alls
ü Un
got de vi blanc
ü Llard
de porc
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ü 2
cullerades de farina
ü Herbes
provençals
ü ½
kg de bolets variats
ELABORACIÓ:
Lligueu la carn o demaneu, a la carnisseria que us la lliguin ells
Talleu les verdures: pastanagues, porros, tomàquets, alls i cebes, a
daus, i poseu-les al fons d’una plata que pugui anar al forn.
Al damunt col·loqueu-hi la carn, salpebreu-la abundantment, poseu-hi el
llard de porc, una bona quantitat d’herbes provençals i un bon raig d’oli i
poseu-ho al forn pre-escalfat a 180º.
Quan porti mitja hora aproximadament, gireu el tall de carn i coeu-lo
mitja hora més. Després regueu el tall de carn amb el vi blanc i
continueu coent-lo fins que ho estigui del tot, tenint cura de girar-lo de tant
en tant.
Aproximadament ½ hora per kg. de carn.
Un cop la carn estigui cuita, traieu la safata del forn, reserveu la
peça de carn i poseu la safata al damunt del foc.
Incorporeu-hi la farina, remeneu-la i coeu-la un dos o tres minuts. Afegiu-hi aigua fins omplir la plata i
coeu-lo tot plegat us 20 o 25 minuts més.
Després coleu-ho tot i reserveu la salsa resultant.
Tot aquest procés es pot fer el dia d’abans.
El dia que vulgueu servir el plat. Talleu la carn a llesques primes i
reserveu-les. En una cassola tireu-hi un raig d’oli i fregiu els bolets. Quan
estiguin cuits, afegiu-hi una bona quantitat de la salsa de coure la carn i els
talls de carn que hem reservat, i coeu-lo tot plegat uns 10 minuts, i ja es pot
servir.
RECOMANACIONS:
És un plat ideal per a molts comensals, doncs la feina forta es pot
tenir feta i acabar-lo a última hora és un moment.
Per a tallar la carn es ideal fer servir una màquina de tallar embotits
També podeu afegir-hi, quan pràcticament tingueu acabat el plat, un
grapat de pèsols.
Una darrera recomanació: quan afegiu la salsa als bolets i hi poseu la
carn, ratlleu al damunt una mica de xocolata negra. Ja em direu que us sembla.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada