PASTÍS DE CIRERES AMB MEL
PASTÍS DE CIRERES AMB MEL
És
temps de cireres i no podem desaprofitar aquesta deliciosa fruita per afegir-la
als nostres postres o menjars. Avui farem un fàcil i deliciós postra amb dues
formes de treballar la cirera.
INGREDIENTS:
ü
1
kg de cireres
ü
12
llesques de pa de motlle (sense crosta)
ü
2
cullerades de mel
ü
2
cullerades de mantega
ü
Sucre
ELABORACIÓ:
Per a fer les cireres amb mel, poseu la mantega en
un cassó i un cop desfeta hi afegiu 250 gr. de cireres, sense cua ni pinyol, i
coeu-les a foc moderat uns dos o tres minuts. Afegiu-hi la mel i continueu couen a foc lent fins que el suc tingui el color de les cireres, retireu
del foc i reserveu.
Per a fer el pastís traieu el pinyol de la resta de
les cireres, les tritureu i les passeu per un colador fi. Poseu el suc en un
pot i feu arrencar el bull i retireu del foc.
En una plata per anar al forn, poseu una mica de suc
al fons, al damunt una capa de llesques de pa de motlle, al damunt més suc de
cireres, una altra capa de pa i per acabar ho cobriu tot amb més suc de cireres
i ho poseu al forn, a 150º fins que el suc perdi l’aigua (aproximadament
de ¾ a 1 hora). Traieu-lo del forn i
deixeu-lo refredar.
Un cop fred, mulleu el pastis amb el suc de les
cireres amb mel, poseu sucre al damunt i cremeu-lo com si fos crema catalana.
Per acabar decoreu el pastís amb les cireres que hem cuit amb la mel.
RECOMANACIONS:
També
podeu acompanyar aquest pastís amb unes quantes nous pelades.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada