PASTÍS DE CIRERES AMB MEL


PASTÍS DE CIRERES AMB MEL




És temps de cireres i no podem desaprofitar aquesta deliciosa fruita per afegir-la als nostres postres o menjars. Avui farem un fàcil i deliciós postra amb dues formes de treballar la cirera.

INGREDIENTS:

ü  1 kg de cireres
ü  12 llesques de pa de motlle (sense crosta)
ü  2 cullerades de mel
ü  2 cullerades de mantega
ü  Sucre

 ELABORACIÓ:

Per a fer les cireres amb mel, poseu la mantega en un cassó i un cop desfeta hi afegiu 250 gr. de cireres, sense cua ni pinyol, i coeu-les a foc moderat uns dos o tres minuts. Afegiu-hi la mel  i continueu couen a foc lent fins que el suc tingui el color de les cireres, retireu del foc i reserveu.
Per a fer el pastís traieu el pinyol de la resta de les cireres, les tritureu i les passeu per un colador fi. Poseu el suc en un pot i feu arrencar el bull i retireu del foc.
En una plata per anar al forn, poseu una mica de suc al fons, al damunt una capa de llesques de pa de motlle, al damunt més suc de cireres, una altra capa de pa i per acabar ho cobriu tot amb més suc de cireres i ho poseu al forn, a 150º fins que el suc perdi l’aigua (aproximadament de  ¾ a 1 hora). Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
Un cop fred, mulleu el pastis amb el suc de les cireres amb mel, poseu sucre al damunt i cremeu-lo com si fos crema catalana. Per acabar decoreu el pastís amb les cireres que hem cuit amb la mel.


RECOMANACIONS:

També podeu acompanyar aquest pastís amb unes quantes nous pelades.

Comentaris

Les més populars