PASTISSET DE MONIATO I GEMMA CREMADA.
PASTISSET DE MONIATO I GEMMA CREMADA.
Cal
aprofitar tots els productes de tardor i sens dubte el moniato és un dels més
importants, tant en dolç com en salat.
INGREDIENTS:
ü 600
gr. de puré de moniato
ü 3
ous
ü 50
gr. de sucre
ü 120
gr. de farina
ü 5
cullerades d’oli d’oliva
ü El
suc de mitja llimona
ü Un
polsim de canyella en pols
Per la gemma:
ü 100
gr. de sucre
ü Aigua
ü 3
rovells d’ou
ELABORACIÓ:
Prepareu
el puré de moniatos bullint-los amb aigua sense pelar-los. Un cop estan tous, peleu-los, deixeu-los
refredar i aixafeu-los fins obtenir un puré.
Poseu el puré en un bol i afegiu-hi els ous, l’oli, el sucre, el suc de
la llimona i el polsim de canyella, i barregeu-ho tot fins tenir una crema
uniforme. Després incorporeu-hi la
farina prèviament tamisada. Poseu la
barreja dins d’un motlle i coeu-ho al forn fins que estigui cuit,
aproximadament uns 45 minuts a 180º.
Desemmotlleu i deixeu refredar.
Per a
preparar la gemma, feu un almívar a punt de fil amb el sucre i una mica
d’aigua. Deixeu-ho refredar i afegiu-hi
els rovells d’ou fins tenir una textura de crema.
Per a
muntar els pastissets, talleu porcions individuals del pastís de moniato. Al damunt de cada porció escampeu-hi una mica
de gemma i per acabar, cremeu-ho com si fos crema catalana. Deixeu-ho refredar, i a gaudir.
RECOMANACIONS:
Si el
trobeu excessivament dolç podeu suprimir la gemma cremada i empolsinar-ho amb
una mica de canyella. També queda molt
bo acompanyat amb una mica de crema anglesa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada