PASTISSET DE MONIATO I GEMMA CREMADA.


PASTISSET DE MONIATO I GEMMA CREMADA.



Cal aprofitar tots els productes de tardor i sens dubte el moniato és un dels més importants, tant en dolç com en salat.

INGREDIENTS:

ü  600 gr. de puré de moniato
ü  3 ous
ü  50 gr. de sucre
ü  120 gr. de farina
ü  5 cullerades d’oli d’oliva
ü  El suc de mitja llimona
ü  Un polsim de canyella en pols

Per la gemma:

ü  100 gr. de sucre
ü  Aigua
ü  3 rovells d’ou

ELABORACIÓ:

Prepareu el puré de moniatos bullint-los amb aigua sense pelar-los.  Un cop estan tous, peleu-los, deixeu-los refredar i aixafeu-los fins obtenir un puré.  Poseu el puré en un bol i afegiu-hi els ous, l’oli, el sucre, el suc de la llimona i el polsim de canyella, i barregeu-ho tot fins tenir una crema uniforme.  Després incorporeu-hi la farina prèviament tamisada.  Poseu la barreja dins d’un motlle i coeu-ho al forn fins que estigui cuit, aproximadament uns 45 minuts a 180º.  Desemmotlleu i deixeu refredar.

Per a preparar la gemma, feu un almívar a punt de fil amb el sucre i una mica d’aigua.  Deixeu-ho refredar i afegiu-hi els rovells d’ou fins tenir una textura de crema. 

Per a muntar els pastissets, talleu porcions individuals del pastís de moniato.  Al damunt de cada porció escampeu-hi una mica de gemma i per acabar, cremeu-ho com si fos crema catalana.  Deixeu-ho refredar, i a gaudir.

 RECOMANACIONS:

Si el trobeu excessivament dolç podeu suprimir la gemma cremada i empolsinar-ho amb una mica de canyella.  També queda molt bo acompanyat amb una mica de crema anglesa.

Comentaris

Les més populars