PASTÍS DE XOCOLATA I NOUS
PASTÍS DE XOCOLATA I NOUS
Aquest és un
pastís que no porta llevat. Per aquesta
raó, ens aguantarà uns quants dies sense fer-se malbé.
INGREDIENTS:
ü 300 grs. de nous
ü 200 grs. de mantega
ü 200 grs. de cobertura de
xocolata
ü 5 ous
ü 10 cullerades de sucre
ü ½ copa de conyac
ELABORACIÓ:
Fondrem al bany maria la cobertura de xocolata. Després, en un bol, posarem els rovells d’ou
amb 5 cullerades de sucre i ho remenarem fins que quedi cremós. Li afegirem 150 grs. de nous picades i la
cobertura de xocolata ja fosa. Remenarem
ben remenat fins aconseguir que tot estigui ben lligat. Si encara està una mica calent ho deixarem
refredar.
Un cop fred hi incorporarem les clares ja muntades a
punt de neu. Un cop ben barrejat, ho
posarem en un motllo per anar al forn prèviament untat amb mantega i
farina. Li tindrem de 30 a 40 minuts amb
una temperatura de 180º.
Mentre es cou el pastís, en un bol batrem la mantega
amb les altres 5 cullerades de sucre fins que estigui incorporat. Després hi afegirem la resta de nous picades
i el conyac. Ho remenarem fins que
estigui ben lligat.
Un cop el pastís està cuit i fred, escamparem per
sobre la barreja anterior, mirant que cobreixi el pastís per igual. Ho posarem a la nevera durant al menys una
hora, i ja es podrà menjar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada