PASTÍS DE XOCOLATA I NOUS


PASTÍS DE XOCOLATA I NOUS


Aquest és un pastís que no porta llevat.  Per aquesta raó, ens aguantarà uns quants dies sense fer-se malbé.

 INGREDIENTS:


ü  300 grs. de nous
ü  200 grs. de mantega
ü  200 grs. de cobertura de xocolata
ü  5 ous
ü  10 cullerades de sucre
ü  ½ copa de conyac

ELABORACIÓ:


Fondrem al bany maria la cobertura de xocolata.  Després, en un bol, posarem els rovells d’ou amb 5 cullerades de sucre i ho remenarem fins que quedi cremós.  Li afegirem 150 grs. de nous picades i la cobertura de xocolata ja fosa.  Remenarem ben remenat fins aconseguir que tot estigui ben lligat.  Si encara està una mica calent ho deixarem refredar.

Un cop fred hi incorporarem les clares ja muntades a punt de neu.  Un cop ben barrejat, ho posarem en un motllo per anar al forn prèviament untat amb mantega i farina.  Li tindrem de 30 a 40 minuts amb una temperatura de 180º.

Mentre es cou el pastís, en un bol batrem la mantega amb les altres 5 cullerades de sucre fins que estigui incorporat.  Després hi afegirem la resta de nous picades i el conyac.  Ho remenarem fins que estigui ben lligat.

Un cop el pastís està cuit i fred, escamparem per sobre la barreja anterior, mirant que cobreixi el pastís per igual.  Ho posarem a la nevera durant al menys una hora, i ja es podrà menjar.

Comentaris

Les més populars