EMPANADETES D’ESPINACS A LA CATALANA


EMPANADETES D’ESPINACS A LA CATALANA



Fer empanadetes de diferents plats tradicionals és una forma de fer més divertits aquests plats i a la vegada més atractius per a tothom, en especial per als més petits de la família.

INGREDIENTS:

ü  1 paquet de 16 empanadetes  (oblees)
ü  250 gr. d’espinacs
ü  150 gr. de formatge tendre ratllat
ü  50 gr. de pinyons
ü  50 gr. de panses sense grana
ü  1 copa petita de conyac
ü  2 cullerades de melmelada de tomàquet
ü  Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Per començar talleu i bulliu els espinacs amb aigua i sal. Un cop estiguin cuits els escorreu i els reserveu.
En una paella amb una mica d’oli, hi poseu els pinyons i les panses i els fregiu fins que els pinyons es comencin a daurar i les panses es rehidratin.
Incorporeu-hi els espinacs, rectifiqueu de sal i pebre i fregiu-lo tot plegat uns 3 o 4 minuts.
Afegiu-hi el conyac, flamegeu-lo i deixeu-lo reduir un parell de minuts més. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica, després incorporeu-hi el formatge ratllat i la melmelada de tomàquet tot remenant per aconseguir una pasta homogènia.
Ara ja podeu muntar les empanadetes.
Agafeu una oblea, poseu una culleradeta de preparat d’espinacs al mig, pinteu amb aigua els cantons i doblegueu-la per la meitat fent una mitja lluna, apretant els cantons amb els dits o  amb una forquilla perquè quedi ben tancada i reserveu-la.
Repetiu aquesta operació amb totes les oblees.
Un cop preparades les empanadetes les fregiu amb oli abundant i les poseu damunt de paper absorbent per treure-hi l’oli sobrant i ja es poden menjar.


Si no teniu espinacs frescos, també es poden fer servir congelats.
Si no teniu oblees les podeu substituir per petites creps.
La melmelada de tomàquet, la podeu comprar o fer vosaltres.
Dins d’aquesta web trobareu tant la forma de fer les creps com la recepta de la melmelada de tomàquet.   





Comentaris

Les més populars