EMPANADETES D’ESPINACS A LA CATALANA
EMPANADETES D’ESPINACS A LA CATALANA
Fer empanadetes de diferents plats tradicionals és
una forma de fer més divertits aquests plats i a la vegada més atractius per a tothom,
en especial per als més petits de la família.
INGREDIENTS:
ü 1 paquet de 16
empanadetes (oblees)
ü 250 gr. d’espinacs
ü 150 gr. de formatge
tendre ratllat
ü 50 gr. de pinyons
ü 50 gr. de panses sense
grana
ü 1 copa petita de conyac
ü 2 cullerades de melmelada
de tomàquet
ü Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per començar talleu i bulliu els espinacs amb aigua i
sal. Un cop estiguin cuits els escorreu i els reserveu.
En una paella amb una mica d’oli, hi poseu els
pinyons i les panses i els fregiu fins que els pinyons es comencin a daurar i
les panses es rehidratin.
Incorporeu-hi els espinacs, rectifiqueu de sal i
pebre i fregiu-lo tot plegat uns 3 o 4 minuts.
Afegiu-hi el conyac, flamegeu-lo i deixeu-lo reduir
un parell de minuts més. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica,
després incorporeu-hi el formatge ratllat i la melmelada de tomàquet tot
remenant per aconseguir una pasta homogènia.
Ara ja podeu muntar les empanadetes.
Agafeu una oblea, poseu una culleradeta de preparat
d’espinacs al mig, pinteu amb aigua els cantons i doblegueu-la per la meitat
fent una mitja lluna, apretant els cantons amb els dits o amb una forquilla perquè quedi ben tancada i
reserveu-la.
Repetiu aquesta operació amb totes les oblees.
Un cop preparades les empanadetes les fregiu amb oli
abundant i les poseu damunt de paper absorbent per treure-hi l’oli sobrant i ja
es poden menjar.
Si no teniu espinacs frescos, també es poden fer
servir congelats.
Si no teniu oblees les podeu substituir per petites
creps.
La melmelada de tomàquet, la podeu comprar o fer vosaltres.
Dins d’aquesta web trobareu tant la forma de fer les
creps com la recepta de la melmelada de tomàquet.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada