TALLARINES DE XOCOLATA AMB SALSA D’AMETLLES


TALLARINES DE XOCOLATA AMB SALSA D’AMETLLES


Un postra ben curiós i a la vegada deliciós

INGREDIENTS:

Per a fer les tallarines:

  •   150 gr. de farina
  •   20 gr. de sucre llustre
  •   30 gr. de cacau en pols
  •   2 ous

Per a la salsa d’ametlles:

  •   250 gr, de torró de Xixona
  •   200 cc de nata líquida

ELABORACIÓ:

Feu la salsa: esmicoleu el torró, poseu-lo en un pot per a batedora amb la nata i tritureu-ho tot plegat fins que sigui una crema homogènia, i reserveu-la a la nevera.
Per a fer les tallarines, poseu tots els ingredients en un bol i amasseu-los fins que sigui una massa homogènia. Enfilmeu-la i deixeu-la reposar a la nevera  mínim una hora.
Passat aquest temps, dividiu la bola en 4 porcions, i amb l’ajut d’un corró, aneu estirant cada porció fins tenir una planxa el més fina possible. Enfarineu-la una mica perquè no s’enganxi, i aneu tallant tires de l’amplada aproximadament de les tallarines.  Deixeu que s’eixuguin uns 30 minuts i ja es poden coure.
Prepareu una olla amb aigua abundant i sucre, i quan bulli, submergiu-hi la pasta i coeu-la uns 3 minuts aproximadament.
Ja es pot servir amb la salsa d’ametlles.

RECOMANACIONS:

Queda molt bé si empolsineu al damunt un cruixent com el crocant d’ametlla.
Amb aquesta recepta per a fer pasta, podeu formar-ne de qualsevol tipus que us agradi, paradella, espaguetis o plaques de canelons i lasanya.
Si teniu una màquina per a estirar la pasta sempre va millor.
I evidentment la salsa pot esser la que més us agradi. Podeu  jugar amb melmelades de fruites i formatge mascarpone, o crema anglesa.



Comentaris

Les més populars