SOPETA DE CEPS


SOPETA DE CEPS



En plena temporada de bolets, surten mil formes de cuinar-los. Avui us presento una recepta molt fàcil de fer i ideal per dies o nits de fred.

INGREDIENTS:

ü  1,5 l de brou suau de pollastre
ü  350 gr. de ceps nets
ü  1 ceba petita
ü  200 ml de crema de llet
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Si no en tenim, farem el brou amb una pastanaga, un tros de porro, una ceba, una patata i una carcassa de pollastre o un tall de gallina. Ho posarem tot a dins d’un litre  i mig d’aigua freda i ho farem bullir una mitja hora, ho colarem i ho reservarem.
En una olla hi posarem una mica de mantega i fregirem la ceba tallada molt petita. Quan estigui blanca hi afegirem els ceps també tallats petits i ho fregirem tot plegat uns cinc minuts. Després afegirem el brou i la crema de llet i ho courem tot plegat uns 15 minuts més. Rectificarem de sal i pebre i ho passarem per una batedora fins que estigui prou fi i després de coure-ho uns minuts més ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Abans d’incorporar el brou podem reservar uns tallets de ceps per posar-los després a cada plat i trobar-los al menjar la sopa.
Si volem que la sopa estigui més fina també la podeu passar per un colador fi.
 

Comentaris

Les més populars