SOPETA DE CEPS
SOPETA DE CEPS
En
plena temporada de bolets, surten mil formes de cuinar-los. Avui us presento
una recepta molt fàcil de fer i ideal per dies o nits de fred.
INGREDIENTS:
ü 1,5
l de brou suau de pollastre
ü 350
gr. de ceps nets
ü 1
ceba petita
ü 200
ml de crema de llet
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Si no
en tenim, farem el brou amb una pastanaga, un tros de porro, una ceba, una
patata i una carcassa de pollastre o un tall de gallina. Ho posarem tot a dins
d’un litre i mig d’aigua freda i ho
farem bullir una mitja hora, ho colarem i ho reservarem.
En una
olla hi posarem una mica de mantega i fregirem la ceba tallada molt petita.
Quan estigui blanca hi afegirem els ceps també tallats petits i ho fregirem tot
plegat uns cinc minuts. Després afegirem el brou i la crema de llet i ho courem
tot plegat uns 15 minuts més. Rectificarem de sal i pebre i ho passarem per una
batedora fins que estigui prou fi i després de coure-ho uns minuts més ja es
pot menjar.
RECOMANACIONS:
Abans
d’incorporar el brou podem reservar uns tallets de ceps per posar-los després a
cada plat i trobar-los al menjar la sopa.
Si
volem que la sopa estigui més fina també la podeu passar per un colador fi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada