ARRÒS CALDÓS DE VERDURETES I PERNIL IBÈRIC


ARRÒS CALDÓS DE VERDURETES I PERNIL IBÈRIC



Un bon arròs és un plat ideal per a qualsevol època de l’any.

INGREDIENTS:

ü   300 gr. d’arròs bomba
ü   100 gr. de pernil ibèric tallat a daus petits
ü   100 gr. de pèsols
ü   2 carxofes
ü   4 espàrrecs verds
ü   1 ceba
ü   4 tomàquets confitats
ü   1 copa de vi ranci
ü   Sal, pebre i oli

 ELABORACIÓ:

Poseu un litre i mig d’aigua i sal en una olla.  Quan bulli hi tireu els cors de les carxofes i la ceba.  Quan hagin passat cinc minuts, afegiu-hi els espàrrecs verds, i els pèsols.  Coeu-ho tot plegat cinc minuts més.  Traieu l’olla del foc i coleu les verdures reservant el brou.  En una cassola poseu un bon raig d’oli i fregiu una mica el pernil.  Afegiu-hi les verdures tallades petites.  Remeneu-ho una mica i incorporeu-hi la polpa del tomàquet (confitat i triturat).  Fregiu-ho tot plegat uns segons i afegiu-hi el vi ranci.  Deixeu reduir durant un parell de minuts i afegiu-hi el brou que ha quedat de bullir les verdures.  Quan bulli, incorporeu-hi l’arròs.  Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot plegat fins que l’arròs estigui cuit (uns 20 minuts).

RECOMANACIONS:

A més de pernil, hi podeu incorporar altres embotits com poden ser el xoriç, la botifarra negra o qualsevol que us agradi.

Comentaris

Les més populars