ARRÒS CALDÓS DE VERDURETES I PERNIL IBÈRIC
ARRÒS CALDÓS DE VERDURETES I PERNIL IBÈRIC
Un bon
arròs és un plat ideal per a qualsevol època de l’any.
INGREDIENTS:
ü 300
gr. d’arròs bomba
ü 100
gr. de pernil ibèric tallat a daus petits
ü 100
gr. de pèsols
ü 2
carxofes
ü 4
espàrrecs verds
ü 1
ceba
ü 4
tomàquets confitats
ü 1
copa de vi ranci
ü Sal,
pebre i oli
ELABORACIÓ:
Poseu
un litre i mig d’aigua i sal en una olla.
Quan bulli hi tireu els cors de les carxofes i la ceba. Quan hagin passat cinc minuts, afegiu-hi els
espàrrecs verds, i els pèsols. Coeu-ho
tot plegat cinc minuts més. Traieu
l’olla del foc i coleu les verdures reservant el brou. En una cassola poseu un bon raig d’oli i
fregiu una mica el pernil. Afegiu-hi les
verdures tallades petites. Remeneu-ho
una mica i incorporeu-hi la polpa del tomàquet (confitat i triturat). Fregiu-ho tot plegat uns segons i afegiu-hi
el vi ranci. Deixeu reduir durant un
parell de minuts i afegiu-hi el brou que ha quedat de bullir les verdures. Quan bulli, incorporeu-hi l’arròs. Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot
plegat fins que l’arròs estigui cuit (uns 20 minuts).
RECOMANACIONS:
A més
de pernil, hi podeu incorporar altres embotits com poden ser el xoriç, la
botifarra negra o qualsevol que us agradi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada