PURÉ DE LLENTIES AMB FOIE.


PURÉ DE LLENTIES AMB FOIE.


Convertiu un menjar de tota la vida en un plat digne del restaurant més sofisticat.

    INGREDIENTS:

ü  400 gr. de llenties
ü  1 tall d’api
ü  3 pastanagues
ü  250 gr. de foie gras micuit
ü  1 ceba de Figueres
ü  2 grans d’all
ü  2 cullerades de pebre de “szechuan”
ü  1 culleradeta de pebre vermell dolç
ü  Oli d’oliva, sal, pebre negre
ü  1 cullerada de vinagre de Módena

ELABORACIÓ:

Peleu i talleu petit la ceba, l’all, l’api i la pastanaga.  Tireu un raig d’oli en una olla i fregiu-hi la ceba.  Quan estigui mig cuita,  incorporeu-hi la resta de verdures i fregiu-ho tot plegat uns cinc minuts.  Després afegiu-hi les llenties i cobriu-ho tot amb aigua.  Deixeu-ho bullir fins que les llenties estiguin cuites (depenent del tipus de llenties, aproximadament uns 45 minuts).  Rectifiqueu de sal i pebre.  Afegiu-hi una culleradeta de micuit de foie i tritureu-ho tot fins obtenir una crema ben fina.  Reserveu-la calenta.  En un morter poseu el pebre de szechuan, el pebre vermell, un rajolinet d’oli i el vinagre de Módena i aixafeu-ho tot plegat.
En el moment de servir, poseu en un plat la crema, al damunt, uns daus de micuit i per acabar poseu-hi una mica del preparat de pebre de szechuan.  Decoreu-ho amb  una fulla de julivert i ja es pot menjar.




RECOMANACIONS:

El tipus de llentia que feu servir condicionarà tant el temps de cocció com el sabor de la crema.  Personalment us recomano les llenties pardines o bé llenties verdes del Berry.
El pebre de szechuan és una espècie que només es pot trobar a botigues especialitzades.  Dóna una sensació molt refrescant.
Si no en localitzeu, ho podeu substituir per una mica de cibulet picat.
I per acabar, si el foie no és del vostre grat, el podeu substituir per uns daus de cansalada o d’algun altre embotit, lleugerament fregits.


Comentaris

Les més populars