PURÉ DE LLENTIES AMB FOIE.
PURÉ DE LLENTIES AMB FOIE.
Convertiu
un menjar de tota la vida en un plat digne del restaurant més sofisticat.
INGREDIENTS:
ü 400
gr. de llenties
ü 1
tall d’api
ü 3
pastanagues
ü 250
gr. de foie gras micuit
ü 1
ceba de Figueres
ü 2
grans d’all
ü 2
cullerades de pebre de “szechuan”
ü 1
culleradeta de pebre vermell dolç
ü Oli
d’oliva, sal, pebre negre
ü 1
cullerada de vinagre de Módena
ELABORACIÓ:
Peleu i talleu petit la ceba, l’all, l’api i la pastanaga. Tireu un raig d’oli en una olla i fregiu-hi
la ceba. Quan estigui mig cuita, incorporeu-hi la resta de verdures i
fregiu-ho tot plegat uns cinc minuts.
Després afegiu-hi les llenties i cobriu-ho tot amb aigua. Deixeu-ho bullir fins que les llenties
estiguin cuites (depenent del tipus de llenties, aproximadament uns 45 minuts). Rectifiqueu de sal i pebre. Afegiu-hi una culleradeta de micuit de foie i
tritureu-ho tot fins obtenir una crema ben fina. Reserveu-la calenta. En un morter poseu el pebre de szechuan, el
pebre vermell, un rajolinet d’oli i el vinagre de Módena i aixafeu-ho tot
plegat.
En el moment de servir, poseu en un plat la crema, al damunt, uns daus
de micuit i per acabar poseu-hi una mica del preparat de pebre de
szechuan. Decoreu-ho amb una fulla de julivert i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
El tipus de llentia que feu servir condicionarà tant el temps de cocció
com el sabor de la crema. Personalment
us recomano les llenties pardines o bé llenties verdes del Berry.
El pebre de szechuan és una espècie que només es pot trobar a botigues
especialitzades. Dóna una sensació molt
refrescant.
Si no en localitzeu, ho podeu substituir per una mica de cibulet picat.
I per acabar, si el foie no és del vostre grat, el podeu substituir per
uns daus de cansalada o d’algun altre embotit, lleugerament fregits.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada