PERES AL VI NEGRE


PERES AL VI NEGRE



Aquest és un postra de fàcil elaboració i el resultat és sorprenent, digne d’un dinar de festa.

INGREDIENTS:

ü  ½ kg. de peres
ü  300 grs. de sucre
ü  Nou moscada en pols
ü  Canyella en pols
ü  Clavell (clau) d’espècie
ü  Canyella en branca
ü  Vi negre sec

ELABORACIÓ:

Peleu les peres mantenint les cues.  Poseu-les dins d’una olla amb el sucre, dues culleradetes de nou moscada, una de canyella en pols, dues branques de canyella i dues culleradetes de clau.  Tireu-hi vi fins que quedin ben cobertes (per ½ kg. de peres es sol haver de menester mig litre de vi.)  Poseu-ho al foc i feu-ho bullir aproximadament uns 30 minuts.  Seguidament traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Serviu-les amb un raget del mateix suc, i per decorar s’hi pot posar una branqueta de qualsevol herba aromàtica, per exemple menta.

És important triar el tipus de pera.  Han de ser de carn consistent i no massa madures.  Va molt bé el tipus anomenat “Conferència”.

Comentaris

Les més populars