PERES AL VI NEGRE
PERES AL VI NEGRE
Aquest
és un postra de fàcil elaboració i el resultat és sorprenent, digne d’un dinar
de festa.
INGREDIENTS:
ü ½
kg. de peres
ü 300
grs. de sucre
ü Nou
moscada en pols
ü Canyella
en pols
ü Clavell
(clau) d’espècie
ü Canyella
en branca
ü Vi
negre sec
ELABORACIÓ:
Peleu
les peres mantenint les cues. Poseu-les
dins d’una olla amb el sucre, dues culleradetes de nou moscada, una de canyella
en pols, dues branques de canyella i dues culleradetes de clau. Tireu-hi vi fins que quedin ben cobertes (per
½ kg. de peres es sol haver de menester mig litre de vi.) Poseu-ho al foc i feu-ho bullir
aproximadament uns 30 minuts.
Seguidament traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Serviu-les amb
un raget del mateix suc, i per decorar s’hi pot posar una branqueta de
qualsevol herba aromàtica, per exemple menta.
És important
triar el tipus de pera. Han de ser de
carn consistent i no massa madures. Va
molt bé el tipus anomenat “Conferència”.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada