PASTÍS DE MÚSIC
PASTÍS DE MÚSIC
El
postra de músic, més conegut per nyoca, és un postra tradicional català i avui
el presentarem d’una forma original i diferent basada en una idea de la cuinera
Carme Ruscalleda.
INGREDIENTS:
Per a la gelatina:
ü 100
ml. de moscatell
ü 100
ml. d’aigua
ü 3
fulles de gelatina de 2 gr.
Per al bescuit:
ü 3
ous
ü 100
gr. de sucre
ü 100
gr. de farina
ü 25
gr. de panses petites sense pinyol
ü 50
gr. d’ametlles torrades
ü 50
gr. de pinyons torrats
ü 50
gr. de nous
ELABORACIÓ:
Per a
fer la gelatina poseu a rehidratar amb aigua freda les fulles de gelatina. Mentrestant, escalfeu l’aigua en un pot. Quan estigui calenta, incorporeu-hi les
fulles de gelatina ja rehidratades i remeneu per a dissoldre-les
totalment. Incorporeu-hi el moscatell i
aboqueu-ho tot en un recipient suficientment gran com perquè la barreja tingui
una fondària aproximada d’1,5 cm.
poseu-lo a la nevera com a mínim 6 hores, fins que solidifiqui.
Per a
fer el bescuit poseu en un bol els ous i el sucre, i amb l’ajut d’una batedora
de baretes, munteu-ho fins que tingui una consistència ferma i voluminosa. Afegiu-hi, amb molta cura perquè no es
desmunti, la farina i les panses. Amb un
morter, piqueu els fruits secs, sense arribar a triturar-los. afegiu-los després a la barreja anterior. Aboqueu aquest preparat en una plata
d’aproximadament 20 x 30 cm . i prèviament folrada
amb paper de forn. Coeu-ho en un forn
pre-escalfat a 200º durant uns 9-10 minuts.
Un cop fred el bescuit i sòlida la gelatina, col·loqueu la gelatina damunt
del bescuit i talleu-lo en porcions individuals.
RECOMANACIONS:
Per a
fer les porcions individuals va molt bé fer servir motllos individuals de
pastisseria.
També
podeu mullar el bescuit amb una mica de moscatell abans de posar la gelatina al
damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada