PASTÍS DE MÚSIC


PASTÍS DE MÚSIC


El postra de músic, més conegut per nyoca, és un postra tradicional català i avui el presentarem d’una forma original i diferent basada en una idea de la cuinera Carme Ruscalleda.

 INGREDIENTS:

Per a la gelatina:

ü  100 ml. de moscatell
ü  100 ml. d’aigua
ü  3 fulles de gelatina de 2 gr.

Per al bescuit:

ü  3 ous
ü  100 gr. de sucre
ü  100 gr. de farina
ü  25 gr. de panses petites sense pinyol
ü  50 gr. d’ametlles torrades
ü  50 gr. de pinyons torrats
ü  50 gr. de nous

ELABORACIÓ:

Per a fer la gelatina poseu a rehidratar amb aigua freda les fulles de gelatina.  Mentrestant, escalfeu l’aigua en un pot.  Quan estigui calenta, incorporeu-hi les fulles de gelatina ja rehidratades i remeneu per a dissoldre-les totalment.  Incorporeu-hi el moscatell i aboqueu-ho tot en un recipient suficientment gran com perquè la barreja tingui una fondària aproximada d’1,5 cm.  poseu-lo a la nevera com a mínim 6 hores, fins que solidifiqui.
Per a fer el bescuit poseu en un bol els ous i el sucre, i amb l’ajut d’una batedora de baretes, munteu-ho fins que tingui una consistència ferma i voluminosa.  Afegiu-hi, amb molta cura perquè no es desmunti, la farina i les panses.  Amb un morter, piqueu els fruits secs, sense arribar a triturar-los.  afegiu-los després a la barreja anterior.  Aboqueu aquest preparat en una plata d’aproximadament  20 x 30 cm. i prèviament folrada amb paper de forn.  Coeu-ho en un forn pre-escalfat a 200º durant uns 9-10 minuts.  Un cop fred el bescuit i sòlida la gelatina, col·loqueu la gelatina damunt del bescuit i talleu-lo en porcions individuals.

RECOMANACIONS:

Per a fer les porcions individuals va molt bé fer servir motllos individuals de pastisseria.
També podeu mullar el bescuit amb una mica de moscatell abans de posar la gelatina al damunt.

Comentaris

Les més populars