TORTELL DE CREMA
TORTELL DE CREMA
INGREDIENTS:
Per el tortell
ü 1 placa de pasta de full
ü Sucre llustre
ü Un ou
Per a fer la crema:
ü 1 l . de llet
ü 10 rovells d’ou
ü 80 gr. de midó
ü 280 gr. de sucre
ü 1 branca de canyella
ü la pela d’una llimona
ELABORACIÓ:
Prepareu la crema.
Poseu dins d’un pot que pugui anar al foc, els rovells,
el midó, el sucre i ¼ de litre de llet. Remeneu fins a obtenir una barreja
homogènia i sense cap grumoll i reserveu.
En un pot apart, poseu la resta de llet amb la branca de
canyella i la pela de la llimona i poseu-lo al foc fins que comenci a bullir.
Poseu el pot que té els rovells al foc i incorporeu, tota
d’un cop, la llet que està bullint, remenant amb energia per lligar tota la
crema i evitar que es facin grumolls.
Coeu-lo a foc lent fins a tenir la textura espessa que
vulgueu, sense deixar de remenar i evitant que arribi a bullir.
La traieu del foc i tapeu-la amb film de cuina en
contacte amb la crema, per a evitar que es faci pell. Un cop freda, es pot menjar.
Per fer el tortell:
Talleu el full en tires d’uns 10 cm d’ample per uns 40 cm de llarg (segons la mida del tortell que
vulgueu fer).
Amb l’ajut d’una mànega pastissera poseu al mig de la
placa de full una tira de crema. Pinteu els marges de la placa amb ou sencer
batut i doblegueu-lo ajuntant les dues parts pintades, apretant una mica amb
els dits perquè s’enganxin. Ajunteu els dos extrems de la tira donant forma
rodona de tortell, introduint una de les puntes dins de l’altra i tenint cura que la part que hem enganxat
quedi a l’exterior del tortell.
Pinteu tot el tortell amb la resta d’ou i coeu-lo al forn
a 180º durant uns 25minuts.
Deixeu refredar i decoreu amb sucre llustre o gelatina
segons ens agradi més.
El tortell el podeu formar sense farcir i un cop estigui
l fred el podeu tallar i farcir del que més us agradi més, nata , trufa, ets.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada