TORTELL DE CREMA


TORTELL DE CREMA


INGREDIENTS:

Per el tortell

ü  1 placa de pasta de full
ü  Sucre llustre
ü  Un ou

 Per a fer la crema:

ü  1 l. de llet
ü  10 rovells d’ou
ü  80 gr. de midó
ü  280 gr. de sucre
ü  1 branca de canyella
ü  la pela d’una llimona


ELABORACIÓ:

Prepareu la crema.

Poseu dins d’un pot que pugui anar al foc, els rovells, el midó, el sucre i ¼ de litre de llet. Remeneu fins a obtenir una barreja homogènia i sense cap grumoll i reserveu.
En un pot apart, poseu la resta de llet amb la branca de canyella i la pela de la llimona i poseu-lo al foc fins que comenci a bullir.
Poseu el pot que té els rovells al foc i incorporeu, tota d’un cop, la llet que està bullint, remenant amb energia per lligar tota la crema i evitar que es facin grumolls.
Coeu-lo a foc lent fins a tenir la textura espessa que vulgueu, sense deixar de remenar i evitant que arribi a bullir.
La traieu del foc i tapeu-la amb film de cuina en contacte amb la crema, per a evitar que es faci pell.  Un cop freda, es pot menjar.

Per fer el tortell:

Talleu el full en tires d’uns 10 cm d’ample per  uns 40 cm de llarg (segons la mida del tortell que vulgueu fer).
Amb l’ajut d’una mànega pastissera poseu al mig de la placa de full una tira de crema. Pinteu els marges de la placa amb ou sencer batut i doblegueu-lo ajuntant les dues parts pintades, apretant una mica amb els dits perquè s’enganxin. Ajunteu els dos extrems de la tira donant forma rodona de tortell, introduint una de les puntes dins de l’altra i  tenint cura que la part que hem enganxat quedi a l’exterior del tortell.
Pinteu tot el tortell amb la resta d’ou i coeu-lo al forn a 180º durant uns 25minuts.
Deixeu refredar i decoreu amb sucre llustre o gelatina segons ens  agradi més. 

El tortell el podeu formar sense farcir i un cop estigui l fred el podeu tallar i farcir del que més us agradi més, nata , trufa, ets.


Comentaris

Les més populars