ARRÒS AL FORN


ARRÒS AL FORN


Potser estem parlant del plat més emblemàtic de Valencia, que val la pena conèixer i mantenir.

INGREDIENTS:

  • 500 g d’arròs
  •   4 botifarrons de ceba
  •   300 g de costella de porc tallada petita
  •   Un tall de cansalada tallada petita
  •   1 patata
  •   1 tomàquet madur
  •   200 g de cigrons cuits
  •   1 cabeça d’alls
  •   2 cullerades de tomàquet ratllat
  •   safrà
  •   Oli d’oliva
  •   Sal
  •   Pebre vermell dolç
  •   1 l de brou

ELABORACIÓ:

Prepareu una cassola amb un bon raig d’oli i aneu fregint les patates i el tomàquet madur, tot tallat a rodelles, i els botifarrons, tenint cura de que no es desfacin. Un cop estiguin cuits reserveu-ho tot.
A la mateixa cassola fregiu la costella de porc i la cansalada.  Quan veieu que estan pràcticament cuites afegiu-hi el tomàquet ratllat i l’arròs. Salpebreu al gust i remeneu-ho uns minuts, vigilant que no es cremi.  Si cal hi podeu afegir una mica de brou.
Afegiu els cigrons a la cassola i el brou calent, empolsineu el safrà per damunt, poseu al centre la cabeça d’alls i repartiu la resta d’ingredients, que teníeu reservats, per damunt de la cassola.
I ara ja el podeu enfornar a 180º.  El temps depèn de la potència del forn però calculeu uns 25/30 minuts.

RECOMANACIONS:

Jo vaig fer servir arròs bomba i si al final un cop cuit el deixes reposar uns cinc minuts encara quedarà més gustós
Per saber si l’arròs esta cuit, caldrà que la part superior estigui seca i si el punxem amb un pal o una forquilla ha de sortir pràcticament sec, igual que si miréssim si un pastis està cuit.
Com tot els plats tradicionals te moltes variants, però us puc assegurar que aquest queda deliciós.
Es important mantenir-hi la proporció de brou i arròs  (1 arròs per dues de brou )


Comentaris

Les més populars