ARRÒS AL FORN
ARRÒS AL FORN
Potser
estem parlant del plat més emblemàtic de Valencia, que val la pena conèixer i
mantenir.
INGREDIENTS:
- 500
g d’arròs
- 4
botifarrons de ceba
- 300
g de costella de porc tallada petita
- Un
tall de cansalada tallada petita
- 1
patata
- 1
tomàquet madur
- 200
g de cigrons cuits
- 1
cabeça d’alls
- 2
cullerades de tomàquet ratllat
- safrà
- Oli
d’oliva
- Sal
- Pebre
vermell dolç
- 1
l de brou
ELABORACIÓ:
Prepareu
una cassola amb un bon raig d’oli i aneu fregint les patates i el tomàquet
madur, tot tallat a rodelles, i els botifarrons, tenint cura de que no es
desfacin. Un cop estiguin cuits reserveu-ho tot.
A
la mateixa cassola fregiu la costella de porc i la cansalada. Quan veieu que estan pràcticament cuites
afegiu-hi el tomàquet ratllat i l’arròs. Salpebreu al gust i remeneu-ho uns
minuts, vigilant que no es cremi. Si cal
hi podeu afegir una mica de brou.
Afegiu
els cigrons a la cassola i el brou calent, empolsineu el safrà per damunt, poseu al centre la
cabeça d’alls i repartiu la resta d’ingredients, que teníeu reservats, per
damunt de la cassola.
I
ara ja el podeu enfornar a 180º. El
temps depèn de la potència del forn però calculeu uns 25/30 minuts.
RECOMANACIONS:
Jo
vaig fer servir arròs bomba i si al final un cop cuit el deixes reposar uns
cinc minuts encara quedarà més gustós
Per
saber si l’arròs esta cuit, caldrà que la part superior estigui seca i si el
punxem amb un pal o una forquilla ha de sortir pràcticament sec, igual que si
miréssim si un pastis està cuit.
Com
tot els plats tradicionals te moltes variants, però us puc assegurar que aquest
queda deliciós.
Es important mantenir-hi la proporció de brou i arròs (1 arròs per dues de brou )
Es important mantenir-hi la proporció de brou i arròs (1 arròs per dues de brou )
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada