TALLARINES AMB CARBONARA D’IBÈRIC I CAMAGROCS
TALLARINES AMB CARBONARA D’IBÈRIC I CAMAGROCS
La
tradicional carbonara italiana, és una salsa que admet moltes variacions i
nosaltres avui fem una aportació de clara influència de terra endins.
INGREDIENTS:
- 400 gr. de tallarines
- 100 gr. de pernil tallat a daus petits
- 25 gr. de camagrocs assecats
- 200 ml. de nata líquida
- 2 rovells d’ou
- 4 cullerades de formatge parmesà ratllat
- Oli, sal i pebre negre ratllat
ELABORACIÓ:
Coeu
les tallarines amb força aigua bullint i sal, fins que estiguin al “dente” i
reserveu-los calents.
En una
paella i amb un raig d’oli, fregiu una mica (dos o tres minuts) el pernil
tallat a daus petits i els camagrocs. Afegiu-hi 150 ml de nata i coeu-ho tot
plegat uns 10 minuts fins que redueixi la nata i la salsa quedi més espessa,
tireu-hi força pebre negre en pols i reserveu-ho en calent.
En el
moment de servir el plat, deixateu els rovells d’ou amb la resta de nata
liquida i barregeu, tot remenat, els tallarines , la salsa de bolets i pernil i
els rovells, emplateu-ho i acompanyeu el plat amb formatge parmesà ratllat.
RECOMANACIONS:
La
base d’una carbonara són els rovells d’ou crus, algun acompanyament fregit (generalment
bacó) el pebre negre mòlt i el formatge parmesà ratllat, però és molt divertit
anar fent modificacions al vostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada