PASTÍS DE PATATA, SALMÓ I GUACAMOLE
PASTÍS DE PATATA, SALMÓ I GUACAMOLE
La
globalització ens porta aliments d’altres cultures, perfectament adaptables a
la nostra cuina. És el cas de l’alvocat,
que ha entrar amb força a la nostra cuina.
INGREDIENTS:
ü Dues
patates
ü Un
ou
ü Filets
de salmó fumat
ü Sal
ü Oli
d’oliva
Per el guacamole:
ü 2
alvocats
ü 1
llima
ü 1
escalunya o una ceba dolça petita
ü 2
o 3 gotes de tabasc
ü 2
o 3 gotes de salsa perrin’s
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre.
ELABORACIÓ:
Prepareu
una maionesa amb l’ou, l’oli, la sal i el pebre i reserveu-la.
Bulliu
les patates amb pela, amb aigua i sal fins que estiguin cuites. Reserveu-les i
deixeu-les refredar.
Per a
fer el guacamole talleu el més petit possible l’escalunya i poseu-la dins d’un
bol, afegiu-hi el suc de la llima i l’alvocat, pelat i també tallat petit.
Amaniu-ho amb la salsa perrin’s el tabasc la sal i el pebre al vostre gust i un
bon raig d’oli d’oliva i remeneu-ho per lligar-ho tot.
Per
muntar el plat poseu al plat unes patetes tallades a llesques, al damunt
escampeu-hi maionesa i torneu a fer una altra capa de patates, al damunt poseu-hi
els filets de salmó i per acabar una bona cullerada de guacamole.
Serviu-lo
fred.
El
guacamole el podeu presentar de dues maneres o bé tot tallat molt petitet o bé
passat per una batedora i fent una crema.
Si
voleu conservar el guacamole sense que perdi color ni sabor, tingueu cura de
posar un pinyol d’alvocat a dins i
guardeu-lo tapat a la nevera, evitarà l’oxidació.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada