PASTÍS DE PATATA, SALMÓ I GUACAMOLE


PASTÍS DE PATATA, SALMÓ I GUACAMOLE

 
La globalització ens porta aliments d’altres cultures, perfectament adaptables a la nostra cuina.  És el cas de l’alvocat, que ha entrar amb força a la nostra cuina.

INGREDIENTS:

ü  Dues patates
ü  Un ou
ü  Filets de salmó fumat
ü  Sal
ü  Oli d’oliva

Per el guacamole:

ü  2 alvocats
ü  1 llima
ü  1 escalunya  o una ceba dolça petita
ü  2 o 3 gotes de tabasc
ü  2 o 3 gotes de salsa perrin’s
ü  Oli d’oliva
ü  Sal i pebre.

ELABORACIÓ:

Prepareu una maionesa amb l’ou, l’oli, la sal i el pebre i reserveu-la.
Bulliu les patates amb pela, amb aigua i sal fins que estiguin cuites. Reserveu-les i deixeu-les refredar.
Per a fer el guacamole talleu el més petit possible l’escalunya i poseu-la dins d’un bol, afegiu-hi el suc de la llima i l’alvocat, pelat i també tallat petit. Amaniu-ho amb la salsa perrin’s el tabasc la sal i el pebre al vostre gust i un bon raig d’oli d’oliva i remeneu-ho per lligar-ho tot.
Per muntar el plat poseu al plat unes patetes tallades a llesques, al damunt escampeu-hi maionesa i torneu a fer una altra capa de patates, al damunt poseu-hi els filets de salmó i per acabar una bona cullerada de guacamole.
Serviu-lo fred.

El guacamole el podeu presentar de dues maneres o bé tot tallat molt petitet o bé passat per una batedora i fent una crema.
Si voleu conservar el guacamole sense que perdi color ni sabor, tingueu cura de posar un pinyol d’alvocat a dins i  guardeu-lo tapat a la nevera, evitarà l’oxidació.    

Comentaris

Les més populars