CONFIT D’ÀNEC AMB CREMA DE FOIE I SAFRÀ
CONFIT D’ÀNEC AMB CREMA DE FOIE I SAFRÀ
INGREDIENTS:
- 1
cuixa d’ànec confitada per persona
- 150
gr. de micuit de foie
- 400
ml de brou d’au
- ½
mango
- 80
gr. de codony
- 1 paquetet de safrà en fulla
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Retireu
el màxim de greix que recobreix les cuixes d’ànec i aneu col·locant-les damunt
d’una plata de forn amb la pell amunt i fornegeu-les a 200º fins que la pell
estigui cruixent, aproximadament uns 15/20 minuts. Poseu el micuit, tallat a
trossos, en un pot a foc suau. Quan veieu que comença a fer greix, afegiu-hi el
brou i el safrà. Quan comenci a bullir, retireu-lo del foc i tritureu-lo amb un
braç mecànic fins que tingueu una salsa fina. Rectifiqueu de sal i de pebre i
reserveu-ho calent. Peleu i talleu el mango a daus i fregiu-lo a foc fort amb
el greix d’ànec, fins que veieu que els daus queden daurats. Talleu a daus el
codony i anem per muntar el plat: Feu una base amb força crema de foie,
poseu-hi al damunt una cuixa d’ànec i guarniu al voltant amb daus de codony i
de mango.
RECOMANACIONS:
Si
no teniu mango, podeu fer-ho amb préssec de vinya o fins i tot podeu recórrer a
fruites fora de temporada congelades, ara, sempre seran millor les fresques.
Si
la crema us ha quedat molt clara i us agrada més espessa, la podeu espessir amb
farina de blat de moro. Vigileu que al principi el foie no es desfaci, ja que
no es pot tornar a recuperar.
Podeu
guarnir el plat amb una branqueta de farigola o de romaní.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada