CONFIT D’ÀNEC AMB CREMA DE FOIE I SAFRÀ

 

CONFIT D’ÀNEC AMB CREMA DE FOIE I SAFRÀ


Una delícia de molt fàcil elaboració i d’un resultat d’autèntics xefs de cuina

INGREDIENTS:

  •   1 cuixa d’ànec confitada per persona
  •   150 gr. de micuit de foie
  •   400 ml de brou d’au
  •   ½ mango
  •   80 gr. de codony
  •   1 paquetet de safrà en fulla
  •   Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Retireu el màxim de greix que recobreix les cuixes d’ànec i aneu col·locant-les damunt d’una plata de forn amb la pell amunt i fornegeu-les a 200º fins que la pell estigui cruixent, aproximadament uns 15/20 minuts. Poseu el micuit, tallat a trossos, en un pot a foc suau. Quan veieu que comença a fer greix, afegiu-hi el brou i el safrà. Quan comenci a bullir, retireu-lo del foc i tritureu-lo amb un braç mecànic fins que tingueu una salsa fina. Rectifiqueu de sal i de pebre i reserveu-ho calent. Peleu i talleu el mango a daus i fregiu-lo a foc fort amb el greix d’ànec, fins que veieu que els daus queden daurats. Talleu a daus el codony i anem per muntar el plat: Feu una base amb força crema de foie, poseu-hi al damunt una cuixa d’ànec i guarniu al voltant amb daus de codony i de mango.

RECOMANACIONS:

Si no teniu mango, podeu fer-ho amb préssec de vinya o fins i tot podeu recórrer a fruites fora de temporada congelades, ara, sempre seran millor les fresques.

Si la crema us ha quedat molt clara i us agrada més espessa, la podeu espessir amb farina de blat de moro. Vigileu que al principi el foie no es desfaci, ja que no es pot tornar a recuperar.

Podeu guarnir el plat amb una branqueta de farigola o de romaní. 

Comentaris

Les més populars