PILOTILLES DE CARN I BOLETS


PILOTILLES DE CARN I BOLETS

És sorprenent l’esponjositat que els bolets poden donar a les tradicionals pilotilles de carn.

INGREDIENTS:

Per a les pilotilles:

  •         ½ kg. de carn picada de vedella
  •         ½ kg. de carn picada de porc
  •         1 kg. de bolets variats
  •         1 gra d’all picat
  •         Julivert picat
  •         1 ou
  •         1 raig de llet
  •         Pa ratllat
  •         Farina
  •         Sal i p ebre

Per a la salsa:

  •         1 ceba
  •         1 tomàquet
  •         Oli
  •         1 Pebrot vermell escalivat
  •         Ametlles, avellanes
  •         Oli, sal i pebre


ELABORACIÓ:

Per a fer les pilotilles, fregiu els bolets prèviament salats fins que hagi reduït tota l’aigua que desprenen.  Deixeu-los refredar i tritureu-los amb una batedora mecànica.  Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los.  Rectifiqueu de sal i pebre i aneu incorporant suficient pa ratllat fins tenir una textura que us permeti formar les pilotilles.  Aneu fent les pilotilles i enfarineu-les.  Un cop fetes, fregiu-les amb oli abundant i reserveu-les.
Per a fer la salsa, talleu la ceba petita, fregiu-la a foc suau i tapada, fins que estigui transparent.  Afegiu-hi el tomàquet pelat, sense grana i tallat petit i coeu-ho tot plegat uns minuts.  Per acabar, poseu tires de pebrot escalivat i incorporeu-hi una picada feta amb les ametlles i les avellanes.    Poseu-hi les pilotilles i cobriu-ho tot amb aigua.  Deixeu que redueixi, rectifiqueu de sal i pebre i ja es poden menjar.

Per acompanyar aquestes pilotilles podeu fer qualsevol altra salsa que us vingui bé.  Queden molt bones també acompanyades amb crema de bolets.

Comentaris

Les més populars