VERAT AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD
VERAT AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD
Una salsa agredolça que acompanya
perfectament un peix blau tant saludable i deliciós com és el verat
INGREDIENTS:
- 4 Verats a filets
- 3 llimones
- 150 gr. de sucre
- 1 gra d’all mitjà
- Una cullerada de pebre verd en gra
- Sal, pebre branc en pols i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Demaneu que a la peixateria us facin el
verat amb dos filets sense l’espina central,
i mireu de treure-hi el màxim d’espines possibles.
Comenceu preparant la salsa. Amb l’ajut
d’un pelador peleu les llimones, tenint cura de no agafar gaire part blanca.
Talleu les peles en juliana (tires
primes). Poseu-les en un cassó cobertes d’aigua i feu-les bullir uns 4 minuts, per estovar-les. Retireu
l’aigua, poseu el sucre i el suc de les llimones i coeu-ho tot plegat i
retireu-ho del foc quan comenci a caramel·litzar.
Matxuqueu l’all en un morter i una mica
els grans de pebre, desfeu la picada amb oli i afegiu-la a la salsa de llimona,
remeneu perquè emulsioni tot plegat, rectifiqueu, si cal, de sal i reserveu.
En una paella antiadherent, amb unes
gotes d’oli, marqueu els filets i afegiu-hi la salsa al damunt. Deixeu que els
filets es coguin i la salsa comenci a caramel·litzar, i serviu.
RECOMANACIONS:
És important que el verat no es cogui
massa i que la salsa tampoc es caramel·litzi massa. És la gràcia d’aquest plat.
Aquesta salsa la podeu fer servir per altres peixos
com el rap o la tonyina i fins i tot amb carns no gaire fortes de sabor com les
aus o el porc
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada