VERAT AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD

VERAT AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD

 Una salsa agredolça que acompanya perfectament un peix blau tant saludable i deliciós com és el verat

INGREDIENTS:

  •         4 Verats a filets
  •         3  llimones
  •         150 gr. de sucre
  •         1 gra d’all mitjà
  •         Una cullerada de pebre verd en gra
  •          Sal, pebre branc en pols i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Demaneu que a la peixateria us facin el verat amb dos filets sense l’espina central,  i mireu de treure-hi el màxim d’espines possibles.
Comenceu preparant la salsa. Amb l’ajut d’un pelador peleu les llimones, tenint cura de no agafar gaire part blanca. Talleu les peles en juliana  (tires primes). Poseu-les en un cassó cobertes d’aigua i feu-les bullir  uns 4 minuts, per estovar-les. Retireu l’aigua, poseu el sucre i el suc de les llimones i coeu-ho tot plegat i retireu-ho del foc quan comenci a caramel·litzar.
Matxuqueu l’all en un morter i una mica els grans de pebre, desfeu la picada amb oli i afegiu-la a la salsa de llimona, remeneu perquè emulsioni tot plegat, rectifiqueu, si cal, de sal i reserveu.
En una paella antiadherent, amb unes gotes d’oli, marqueu els filets i afegiu-hi la salsa al damunt. Deixeu que els filets es coguin i la salsa comenci a caramel·litzar, i serviu.

RECOMANACIONS:

És important que el verat no es cogui massa i que la salsa tampoc es caramel·litzi massa. És la gràcia d’aquest plat.
Aquesta salsa la podeu fer servir per altres peixos com el rap o la tonyina i fins i tot amb carns no gaire fortes de sabor com les aus o el porc                                

Comentaris

Les més populars