CLOÏSSES AMB FARIGOLA I VERMUT
CLOÏSSES AMB FARIGOLA I VERMUT
Ens
acostem a dinars on el marisc té una important presència. Val la pena que
tingueu present aquesta recepta, com d’altres d’aquest blog, de fàcil
elaboració i resultat excel·lent.
INGREDIENTS:
- 750
gr. de cloïsses
- 6
grans d’all
- 5
o 6 branquetes de farigola fresca
- 150
ml. de nata liquida
- 1
cullerada gran de mantega
- 1
raig de vermut blanc
- Oli
- Sal
i pebre blanc
ü ELABORACIÓ:
Poseu
les cloïsses en un bol amb aigua, sal i uns glaçons de gel, un parell d’hores, per
si un cas tenen sorra que la treguin.
Poseu
els alls sense pelar en un pot amb aigua freda, fins que bulli. Coeu els alls
durant 4 minuts. Canvieu l’aigua i repetiu l’operació. Després escorreu-los,
eixugueu-los i reserveu-los.
Poseu
les cloïsses en una cassola amb un raig d’oli, tapeu-la i coeu les cloïsses a
foc ràpid fins que estiguin obertes. Aneu retirant-les de la cassola a mida que
es vagin obrint.
Un
cop estiguin totes obertes coleu-les, tot reservant el suc que han deixat anar
i manteniu-les calentes i tapades.
A
la mateixa cassola que heu obert les cloïsses, poseu-hi la mantega. Quan
estigui desfeta, fregiu-hi els grans d’all pelats. Quan estiguin daurats,
afegiu-hi el raig de vermut, la nata líquida i el suc de les cloïsses.
Rectifiqueu de sal i pebre i aneu-ho coent tot a foc mitjà fins que espesseixi
i tingui una consistència de salsa més espessa.
Just
abans de servir el plat, incorporeu-hi les cloïsses i la farigola i escalfeu-ho
tot junt i serviu-ho immediatament.
RECOMANACIONS:
És
important que aneu retirant de la cassola les cloïsses a mida que es vagin
obrint, doncs sinó es van fent petites i dures.
Podeu
tenir les cloïsses cuites i la salsa preparada, barrejar-ho tot amb la farigola
i escalfar-ho junt, just abans de servir-ho.
Escalfeu-ho
sempre amb el foc al màxim de potència perquè sigui ràpid.
El
tipus de cloïsses dependrà de l’economia de cadascú. Fins i tot en podeu fer
servir de congelades, però jo recomano que agafeu unes cloïsses grans.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada