CLOÏSSES AMB FARIGOLA I VERMUT

 

CLOÏSSES AMB FARIGOLA I VERMUT


Ens acostem a dinars on el marisc té una important presència. Val la pena que tingueu present aquesta recepta, com d’altres d’aquest blog, de fàcil elaboració i resultat excel·lent.

 

INGREDIENTS:

  •   750 gr. de cloïsses
  •   6 grans d’all
  •   5 o 6 branquetes de farigola fresca
  •   150 ml. de nata liquida
  •   1 cullerada gran de mantega
  •   1 raig de vermut blanc
  •   Oli
  •   Sal i pebre blanc

ü   ELABORACIÓ:

Poseu les cloïsses en un bol amb aigua, sal i uns glaçons de gel, un parell d’hores, per si un cas tenen sorra que la treguin.

Poseu els alls sense pelar en un pot amb aigua freda, fins que bulli. Coeu els alls durant 4 minuts. Canvieu l’aigua i repetiu l’operació. Després escorreu-los, eixugueu-los i reserveu-los.

Poseu les cloïsses en una cassola amb un raig d’oli, tapeu-la i coeu les cloïsses a foc ràpid fins que estiguin obertes. Aneu retirant-les de la cassola a mida que es vagin obrint.

Un cop estiguin totes obertes coleu-les, tot reservant el suc que han deixat anar i manteniu-les calentes i tapades.

A la mateixa cassola que heu obert les cloïsses, poseu-hi la mantega. Quan estigui desfeta, fregiu-hi els grans d’all pelats. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el raig de vermut, la nata líquida i el suc de les cloïsses. Rectifiqueu de sal i pebre i aneu-ho coent tot a foc mitjà fins que espesseixi i tingui una consistència de salsa més espessa.

Just abans de servir el plat, incorporeu-hi les cloïsses i la farigola i escalfeu-ho tot junt i serviu-ho immediatament.

 

RECOMANACIONS:

És important que aneu retirant de la cassola les cloïsses a mida que es vagin obrint, doncs sinó es van fent petites i dures.

Podeu tenir les cloïsses cuites i la salsa preparada, barrejar-ho tot amb la farigola i escalfar-ho junt, just abans de servir-ho.

Escalfeu-ho sempre amb el foc al màxim de potència perquè sigui ràpid.

El tipus de cloïsses dependrà de l’economia de cadascú. Fins i tot en podeu fer servir de congelades, però jo recomano que agafeu unes cloïsses grans.

Comentaris

Les més populars