AMANIDA TÈBIA DE PEIX ESPASA I MADUIXES
AMANIDA TÈBIA DE PEIX ESPASA I MADUIXES
Les
amanides ens donen la possibilitat de jugar amb textures i sabors diferents.
Avui
presentem una divertida i arriscada proposta que segur no us deixarà
indiferents.
INGREDIENTS:
ü Un
tall de peix espasa
ü Farina
ü Llet
ü 2
alls
ü 10
maduixes
ü 3
cullerades de sucre
ü Vinagre
de xerès
ü Enciams
variats
ü 1
llimona
ü una
cullerada d’orenga
ü Sal,
pebre i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Talleu
el peix espasa a daus d’uns dos cm, salpebreu-los i poseu-los dins d’un bol amb
els alls tallats petits, l’orenga i un bon raig de vinagre. Després ho cobriu
amb llet i ho poseu a la nevera unes 2 hores.
Renteu
les maduixes i les talleu a daus, les poseu en un bol, les empolsineu amb força
sucre i un bon raig de vinagre i des deixeu macerar també unes dues hores.
Passades
les dues hores, escorreu el peix, enfarineu-lo i després fregiu-lo amb oli
calent abundant. Quan estigui daurat, retireu-lo, traieu l’excés d’oli amb una
mica de paper de cuina i reserveu-lo calent.
Per a
muntar el plat, situeu l’enciam amanit al mig, repartiu les maduixes al voltant
i amaniu-les amb el seu propi suc. Poseu els tall de peix al damunt de l’enciam i amaniu-los amb una
mica de suc de llimona.
Ja
esta apunt per menjar.
RECOMANACIONS:
La
tècnica per fer les maduixes i el peix espasa, es pot fer servir, també, per
preparar-ho per separat o en altres
plats.
Podem
substituir el peix espasa per qualsevol altre peix de textura similar,
emperador, tonyina, cassó, també queda molt bo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada