AMANIDA TÈBIA DE PEIX ESPASA I MADUIXES


AMANIDA TÈBIA DE PEIX ESPASA I MADUIXES



Les amanides ens donen la possibilitat de jugar amb textures i sabors diferents.
Avui presentem una divertida i arriscada proposta que segur no us deixarà indiferents.

 INGREDIENTS:

ü  Un tall de peix espasa
ü  Farina
ü  Llet
ü  2 alls
ü  10 maduixes
ü  3 cullerades de sucre
ü  Vinagre de xerès
ü  Enciams variats
ü  1 llimona
ü  una cullerada d’orenga
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Talleu el peix espasa a daus d’uns dos cm, salpebreu-los i poseu-los dins d’un bol amb els alls tallats petits, l’orenga i un bon raig de vinagre. Després ho cobriu amb llet i ho poseu a la nevera unes 2 hores.
Renteu les maduixes i les talleu a daus, les poseu en un bol, les empolsineu amb força sucre i un bon raig de vinagre i des deixeu macerar també unes dues hores.
Passades les dues hores, escorreu el peix, enfarineu-lo i després fregiu-lo amb oli calent abundant. Quan estigui daurat, retireu-lo, traieu l’excés d’oli amb una mica de paper de cuina i reserveu-lo calent.
Per a muntar el plat, situeu l’enciam amanit al mig, repartiu les maduixes al voltant i amaniu-les amb el seu propi suc. Poseu els tall de peix  al damunt de l’enciam i amaniu-los amb una mica de suc de llimona.
Ja esta apunt per menjar.

RECOMANACIONS:

La tècnica per fer les maduixes i el peix espasa, es pot fer servir, també, per preparar-ho  per separat o en altres plats.
Podem substituir el peix espasa per qualsevol altre peix de textura similar, emperador, tonyina, cassó, també queda molt bo.

Comentaris

Les més populars