CARGOLS A LA CREMA DE ROCAFORT
CARGOLS
A LA CREMA DE
ROCAFORT
Una
recepta diferent, procedent de França, un país tant amant dels cargols com
nosaltres i fins i tot una mica més.
INGREDIENTS:
ü 1 kg . de
cargols
ü 150
gr. de formatge rocafort
ü Una
cullerada de mantega
ü 200
mil·lilitres de crema de llet
ü 1
copa de vi blanc sec
ü 1
ceba dolça petita
ü 3
grans d’all
ü 2
cullerades de julivert picat
ü 1
polsim de nou moscada
ü Sal
i pebre blanc mòlt
ELABORACIÓ:
Per
començar bulliu els cargols amb força aigua freda i posant-hi una ceba, una
fulla de llorer i sal, fins que estiguin cuits (pot durar aproximadament una
hora i mitja. Un cop cuits, coleu-los i
reserveu mig got de l’aigua de la cocció.
En una cassola a part desfeu a foc suau la mantega, afegiu-hi la ceba i
els alls picats molt petits i sofregiu-ho durant uns tres minuts, sense que
arribi a agafar color. Afegiu-hi els
cargols, el mig got de brou que heu reservat abans, i el vi blanc i deixeu que
redueixi uns minuts. Incorporeu-hi el
formatge rocafort aixafat amb una forquilla i un cop fos, afegiu-hi la crema de
llet. Amaniu amb el julivert picat, el
pebre i la nou moscada, rectifiqueu de sal, i deixeu-ho coure tot plegat uns 10
minuts.
RECOMANACIONS:
Si no
disposeu de cargols vius, en podeu fer servir també de congelats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada