CARGOLS A LA CREMA DE ROCAFORT


CARGOLS A LA CREMA DE ROCAFORT



Una recepta diferent, procedent de França, un país tant amant dels cargols com nosaltres i fins i tot una mica més.

INGREDIENTS:

ü  1 kg. de cargols
ü  150 gr. de formatge rocafort
ü  Una cullerada de mantega
ü  200 mil·lilitres de crema de llet
ü  1 copa de vi blanc sec
ü  1 ceba dolça petita
ü  3 grans d’all
ü  2 cullerades de julivert picat
ü  1 polsim de nou moscada
ü  Sal i pebre blanc mòlt

ELABORACIÓ:


Per començar bulliu els cargols amb força aigua freda i posant-hi una ceba, una fulla de llorer i sal, fins que estiguin cuits (pot durar aproximadament una hora i mitja.  Un cop cuits, coleu-los i reserveu mig got de l’aigua de la cocció.  En una cassola a part desfeu a foc suau la mantega, afegiu-hi la ceba i els alls picats molt petits i sofregiu-ho durant uns tres minuts, sense que arribi a agafar color.  Afegiu-hi els cargols, el mig got de brou que heu reservat abans, i el vi blanc i deixeu que redueixi uns minuts.  Incorporeu-hi el formatge rocafort aixafat amb una forquilla i un cop fos, afegiu-hi la crema de llet.  Amaniu amb el julivert picat, el pebre i la nou moscada, rectifiqueu de sal, i deixeu-ho coure tot plegat uns 10 minuts.

 RECOMANACIONS:

Si no disposeu de cargols vius, en podeu fer servir també de congelats.

Comentaris

Les més populars