BACALLÀ A LA CROSTA
BACALLÀ A LA CROSTA
Remenant per internet vaig trobar aquesta recepta a la
pàgina: La Cuina Catalana. I després de tastar-la i ajustar-la una mica he
considerat que valia la pena incloure-la al nostre receptari.
INGREDIENTS:
- 4 lloms de bacallà
- 4 fulles de llorer
- 1 cullaradeta de fulles de farigola
- 100 gr. de nous pelades i tallades petites
- 2 anxoves (4 filets), netes i dessalades
- 150 gr. de nata líquida
- 1 raig de vinagre de cabernet
- 1 cullerada de maionesa
ELABORACIÓ:
Poseu una
cassola al foc amb aigua, el llorer i la farigola. Quan veieu que està apunt de
bullir, poseu-hi el bacallà, abaixeu el foc i coeu-ho tot plegat, durant 5 o 6
minuts. Un cop cuit traieu el bacallà de l’aigua i deixeu que s’escorri el més
possible.
Mentre es cou el
bacallà, poseu dins d’un pot per a batedora mecànica les nous, els filets
d’anxova tallats petits, el vinagre, la maionesa i tritureu-ho tot plegat fins
tenir una salsa uniforma i una mica espessa .
Poseu els talls
de bacallà, damunt d’una plata que pugui anar al forn, cobriu-los amb la salsa de nous i gratineu-los fins que agafin
color torrat.
RECOMANACIONS:
Cal que ho
gratineu el més ràpidament possible, o sigui amb el gratinador a prop del plat
i vigileu la cocció doncs si no es fa així, es pot deslligar la salsa i quedar
tot molt oliós. Es pot acompanyar amb
qualsevol dels acompanyaments clàssics del bacallà: espinacs, tomàquet, etc...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada