SALTIMBOCA


 

SALTIMBOCA

Un plat emblemàtic de la cuina Italiana, en concret de Roma, no gaire conegut i que segur que si el tasteu, repetireu.

 

INGREDIENTS:

ü  4 bistecs de vedella

ü  Pernil salat suficient per a cobrir la carn

ü  Fulles de sàlvia fresca

ü  Un got de vi blanc

ü  Farina

ü  Oli

ü  Mantega

ü  sal i pebre

ELABORACIÓ:

Demaneu que us tallin els bistecs prims o bé piqueu-los per aplanar-los. Salpebreu-los i, si són grans, talleu-los per la meitat. Col·loqueu un tall de pernil damunt de cada tall de carn, i al damunt una fulla de sàlvia. Feu servir escuradents per ajuntar i que no es desfaci, la carn, el pernil  i la sàlvia. Prepareu una paella amb una cullerada de mantega i un bon raig d’oli. Enfarineu la carn només pel cantó que no té pernil, i aneu fregint-la. Als dos o tres minuts tombeu-la amb cura de què no es desmunti, i quan creieu que està cuita, retireu-la i reserveu-la en un plat. Feu el mateix amb tots els talls de carn.

A la mateixa paella de coure la carn, afegiu-hi mantega i quan estigui desfeta, incorporeu-hi el vi. Desglaceu tots els sucs i deixeu que redueixi l’alcohol. Torneu a posar la carn a la paella i coeu-ho tot plegat uns dos o tres minuts, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Podeu fer un puré de patates per acompanyar  o patates roses, és un plat molt popular a Roma i ja veureu per què.

Comentaris

Les més populars