SALTIMBOCA
SALTIMBOCA
Un
plat emblemàtic de la cuina Italiana, en concret de Roma, no gaire conegut i
que segur que si el tasteu, repetireu.
INGREDIENTS:
ü 4
bistecs de vedella
ü Pernil
salat suficient per a cobrir la carn
ü Fulles
de sàlvia fresca
ü Un
got de vi blanc
ü Farina
ü Oli
ü Mantega
ü sal i pebre
ELABORACIÓ:
Demaneu
que us tallin els bistecs prims o bé piqueu-los per aplanar-los. Salpebreu-los
i, si són grans, talleu-los per la meitat. Col·loqueu un tall de pernil damunt
de cada tall de carn, i al damunt una fulla de sàlvia. Feu servir escuradents
per ajuntar i que no es desfaci, la carn, el pernil i la sàlvia. Prepareu una paella amb una
cullerada de mantega i un bon raig d’oli. Enfarineu la carn només pel cantó que
no té pernil, i aneu fregint-la. Als dos o tres minuts tombeu-la amb cura de
què no es desmunti, i quan creieu que està cuita, retireu-la i reserveu-la en
un plat. Feu el mateix amb tots els talls de carn.
A
la mateixa paella de coure la carn, afegiu-hi mantega i quan estigui desfeta,
incorporeu-hi el vi. Desglaceu tots els sucs i deixeu que redueixi l’alcohol.
Torneu a posar la carn a la paella i coeu-ho tot plegat uns dos o tres minuts,
i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
fer un puré de patates per acompanyar o
patates roses, és un plat molt popular a Roma i ja veureu per què.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada