STRUDEL DE POMA


STRUDEL DE POMA

Un deliciós record de l’Europa central.

INGREDIENTS:

  •          3 pomes Golden
  •          5 fulles de pasta filo
  •          1 llimona
  •          250 gr. de sucre
  •         50 gr. de panses
  •        1 got de moscatell
  •        75 gr. d’ametlles laminades
  •         2 cullerades de mantega

ELABORACIÓ:

Poseu a rehidratar les panses amb el moscatell fins que siguin toves.  Peleu, traieu el cor i talleu a daus petits les pomes.  Poseu-les en un bol amb el sucre i la pela de la llimona ratllada.  Reserveu-ho.  En una superfície plana estireu una fulla de pasta filo, pinteu-la amb mantega desfeta, poseu a sobre una altra fulla i repetiu l’operació fins tenir cinc fulles una sobre l’altra.  Escampeu al damunt l’ametlla laminada, les panses i la poma.  Reserveu una mica d’ametlla per la decoració final.  Enrotlleu les fulles de pasta deixant el farcit a dins.  Quan ja tingueu el rotlle fet, i per tal que no s’obri, pinteu l’extrem amb mantega.  Col·loqueu-lo damunt d’una safata que pugui anar al forn.  Pinteu-lo amb mantega pel damunt, escampeu per sobre la resta d’ametlla laminada i acabeu-lo tot empolsinant-lo amb sucre i canyella en pols.  Coeu-ho al forn a 180º durant 30 minuts.  i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

També es pot fer l’strudel amb pasta de full o altres tipus de massa elàstica.
Aquest pastís es serveix calent amb una mica de crema de llet, nata o melmelada de gerds, tot i que sense res està deliciosa.

Comentaris

Les més populars