STRUDEL DE POMA
STRUDEL DE POMA
Un
deliciós record de l’Europa central.
INGREDIENTS:
- 3 pomes Golden
- 5 fulles de pasta filo
- 1 llimona
- 250 gr. de sucre
- 50 gr. de panses
- 1 got de moscatell
- 75 gr. d’ametlles laminades
- 2 cullerades de mantega
ELABORACIÓ:
Poseu
a rehidratar les panses amb el moscatell fins que siguin toves. Peleu, traieu el cor i talleu a daus petits
les pomes. Poseu-les en un bol amb el
sucre i la pela de la llimona ratllada.
Reserveu-ho. En una superfície
plana estireu una fulla de pasta filo, pinteu-la amb mantega desfeta, poseu a
sobre una altra fulla i repetiu l’operació fins tenir cinc fulles una sobre
l’altra. Escampeu al damunt l’ametlla
laminada, les panses i la poma. Reserveu
una mica d’ametlla per la decoració final.
Enrotlleu les fulles de pasta deixant el farcit a dins. Quan ja tingueu el rotlle fet, i per tal que
no s’obri, pinteu l’extrem amb mantega.
Col·loqueu-lo damunt d’una safata que pugui anar al forn. Pinteu-lo amb mantega pel damunt, escampeu
per sobre la resta d’ametlla laminada i acabeu-lo tot empolsinant-lo amb sucre
i canyella en pols. Coeu-ho al forn a
180º durant 30 minuts. i ja es pot
menjar.
RECOMANACIONS:
També
es pot fer l’strudel amb pasta de full o altres tipus de massa elàstica.
Aquest
pastís es serveix calent amb una mica de crema de llet, nata o melmelada de
gerds, tot i que sense res està deliciosa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada