REMENAT DE CALÇOTS I BACALLÀ


REMENAT DE CALÇOTS I BACALLÀ


Aprofitem per ajuntar dos productes emblemàtics d’aquests dies: el bacallà i els calçots, i el resultat és fenomenal.

INGREDIENTS:

  •   100 gr. de bacallà dessalat
  •   ½ dotzena de calçots
  •   2 ous
  •   1 cullerada de romesco o salsa de calçots
  •   Sal i pebre
  •   Oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Netegeu els calçots de manera que aprofiteu només la part blanca, com si fossin alls tendres.  Talleu-los a llesques petites.  Poseu-los en una paella i cobriu-los amb aigua i oli a parts iguals i tireu-hi un polsim de sal.  Feu-ho bullir fins que estiguin tous els calçots, aproximadament uns 7 o 8 minuts.  Coleu-los i reserveu-los. 
Esqueixeu el bacallà i poseu-lo en una cassola amb els calçots i els ous deixatats.  Aquesta cassola s’ha de posar al foc, al bany maria.  Aneu remenant fins que l’ou sigui cuit.  Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.
En el moment de servir, acompanyeu-ho amb una cullerada de salsa romesco.

RECOMANACIONS:

Si no escorreu els calçots, els podeu guardar, colgats en el suc de la seva cocció, a la nevera, uns 15 dies, i els podeu fer servir per fer més remenats, truites, amanides, o el que us vingui de gust.

Comentaris

Les més populars