REMENAT DE CALÇOTS I BACALLÀ
REMENAT DE CALÇOTS I BACALLÀ
Aprofitem per ajuntar dos productes emblemàtics
d’aquests dies: el bacallà i els calçots, i el resultat és fenomenal.
INGREDIENTS:
- 100 gr. de bacallà dessalat
- ½ dotzena de calçots
- 2 ous
- 1 cullerada de romesco o salsa de calçots
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Netegeu els calçots de manera que aprofiteu només
la part blanca, com si fossin alls tendres.
Talleu-los a llesques petites.
Poseu-los en una paella i cobriu-los amb aigua i oli a parts iguals i
tireu-hi un polsim de sal. Feu-ho bullir
fins que estiguin tous els calçots, aproximadament uns 7 o 8 minuts. Coleu-los i reserveu-los.
Esqueixeu el bacallà i poseu-lo en una cassola amb
els calçots i els ous deixatats. Aquesta
cassola s’ha de posar al foc, al bany maria.
Aneu remenant fins que l’ou sigui cuit.
Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot servir.
En el moment de servir, acompanyeu-ho amb una
cullerada de salsa romesco.
RECOMANACIONS:
Si no escorreu els calçots, els podeu guardar,
colgats en el suc de la seva cocció, a la nevera, uns 15 dies, i els podeu fer
servir per fer més remenats, truites, amanides, o el que us vingui de gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada