SALMÓ AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD


SALMÓ AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD

 


Una salsa agredolça que acompanya perfectament un peix tant delicios com el salmó.

INGREDIENTS:

ü  4 rodanxes de salmó
ü  3  llimones
ü  150 gr. de sucre
ü  1 gra d’all mitja
ü  Una cullerada de pebre verd en gra
ü  Sal, pebre branc en plos i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Comenceu preparant la salsa. Amb l’ajut d’un pelador peleu les llimones, tenint cura de no agafar gaire part blanca, Talleu les peles en juliana  (tires primes). Poseu-les en un cassó cobertes d’aigua i feu-les bullir  uns 4 minuts, per estobar-les. Retireu l’aigua, poseu el sucre i el suc de les llimones i coeu-lo tot plegat i retireu-lo del foc quan comenci a caramel·litzar.
Matxuqueu l’all en un morter i una mica els grans de pebre, desfeu la picada amb oli i afegiu-la a la salsa de llimona, remeneu per que emulsioni tot plegat, rectifiqueu, si cal, de sal i reserveu.
En una planxa ben calenta marqueu els tall de salmó, prèviament salpebrats,
Tenint cura de no fer-los gaire perquè no quedin eixuts i serviu-los de seguida acompanyats de la salsa encara calenta.

Aquesta salsa la podeu fer servir per altres peixos com el rap o la tonyina i fins i tot amb carns no gaire fortes de sabor com les aus o el porc.

                                                                                                                     

Comentaris

Les més populars