SALMÓ AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD
SALMÓ AMB SALSA DE LLIMONA I PEBRE VERD
Una
salsa agredolça que acompanya perfectament un peix tant delicios com el salmó.
INGREDIENTS:
ü 4
rodanxes de salmó
ü 3 llimones
ü 150
gr. de sucre
ü 1
gra d’all mitja
ü Una
cullerada de pebre verd en gra
ü Sal,
pebre branc en plos i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Comenceu
preparant la salsa. Amb l’ajut d’un pelador peleu les llimones, tenint cura de
no agafar gaire part blanca, Talleu les peles en juliana (tires primes). Poseu-les en un cassó
cobertes d’aigua i feu-les bullir uns 4
minuts, per estobar-les. Retireu l’aigua, poseu el sucre i el suc de les
llimones i coeu-lo tot plegat i retireu-lo del foc quan comenci a
caramel·litzar.
Matxuqueu
l’all en un morter i una mica els grans de pebre, desfeu la picada amb oli i afegiu-la
a la salsa de llimona, remeneu per que emulsioni tot plegat, rectifiqueu, si
cal, de sal i reserveu.
En una
planxa ben calenta marqueu els tall de salmó, prèviament salpebrats,
Tenint
cura de no fer-los gaire perquè no quedin eixuts i serviu-los de seguida
acompanyats de la salsa encara calenta.
Aquesta
salsa la podeu fer servir per altres peixos com el rap o la tonyina i fins i
tot amb carns no gaire fortes de sabor com les aus o el porc.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada