CONILL CONFITAT AMB PATATES DE FORNER


CONILL CONFITAT AMB PATATES DE FORNER



Una forma de cuinar el conill que el fa tendre i melós

INGREDIENTS:


Per el conill

ü  Un conill
ü  Una cabeça d’alls
ü  Julivert picat
ü  Dues fulles de llorer
ü  Una branca de romaní
ü  Oli d’oliva suau
ü  Llard d’ànec
ü  Sal i pebre 

Per les patates

ü  Dues patates
ü  Una ceba
ü  Un pebrot verd
ü  Tres grans d’all
ü  Julivert
ü  Oli, sal i pebre

 ELABORACIÓ:

Per confitar el conill, talleu-lo, aixafeu els alls, suqueu amb els alls aixafats els talls de conill, i poseu-los dins d’una bossa de plàstic amb les fulles de llorer, el romaní i el julivert, i deixeu-lo a la nevera durant 24 hores perquè agafi els sabors i aromes. 
Passat aquet temps, salpebreu-lo i poseu-lo dins d’una olla cobert a parts iguals amb l’oli i el llard d’ànec i coeu-lo a foc lent durant unes dues hores aproximadament. Traieu-lo del foc i deixeu-lo refredar.
Per fer les patates talleu-les a llesques. Fregiu-les en una paella amb força oli. Afegiu-hi  l’all picat, la ceba i el pebrot tallat a juliana i ho fregiu tot plegat uns 10 minuts. Passat aquest temps escorreu l’oli i ho poseu a una safata de forn, afegiu-hi sal i julivert picat per damunt, ho tapeu amb paper d’alumini  i ho fornegeu  uns 15 minuts.  Ja podeu muntar el plat.
Escalfeu, al forn o al microones els tall de conill que vulgueu menjar.  Poseu a la base del plat les patates i al damunt el conill.  Amaniu el conill amb l’oli de confitar, tireu-hi per damunt una mica de julivert picat i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Si no teniu llard d’ànec podeu fer servir sols oli però queda més gustós si hi poseu llard.
Confitar el conill és una forma de conservació.  Si el teniu cobert amb el greix de confitar-ho i a la nevera es pot guardar força dies.

 

Comentaris

Les més populars