PATATES D’OLOT (patates farcides)
PATATES D’OLOT (patates farcides)
La
creació del restaurant La Deu d’Olot, que s’ha constituït en tot un clàssic de
la cuina tradicional de la comarca
INGREDIENTS:
ü Patates
ü 100
gr. carn picada porc
ü 50
gr. carn picada de vedella
ü 2
cullerades de sofregit de tomàquet i ceba
ü Un
raig de vi ranci
ü Molla
de pa
ü Llet
ü Farina
ü Ou
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu
les patates i talleu-les en rodelles de mig centímetre de gruix.
Salpebreu-les
i fregiu-les amb abundant oli fins que estiguin al dente.
Poseu-les
damunt de paper absorbent i deixeu que es refredin.
Prepareu
el farcit. Salpebreu les carns i fregiu-les, un cop cuites afegiu-hi el
sofregit de tomàquet i el vi ranci, deixeu que redueixi el vi i després
incorporeu-hi la molla de pa mullada amb llet. Coeu-ho tot plegat uns minuts
per integrar tots els sabors i després tritureu-ho i si cal rectifiqueu-lo de
sal i pebre
Escampeu
les llesques de patates, poseu-hi al damunt una cullerada de farcit i cobriu-la
amb una altra llesca de patata, com si féssiu un entrepà.
Per
acabar i amb cura de no desmuntar els
entrepans de patata, arrebosseu-los amb farina, després amb l’ou batut i
fregiu-los amb abundant oli calent.
Quan
estiguin daurats, poseu-los damunt de paper absorbent per treure l’excés d’oli
i serviu-los calents.
RECOMANACIONS:
Vigileu
que el farcit no quedi gaire líquid, si cal poseu-lo damunt una escorredora per
que quedi mes eixut.
Malgrat
aquesta sigui l’idea original, podeu deixar anar la imaginació amb els farcits.
Formatge, ceba caramel·litzada, patés,
tonyina, etc. Segur que quedarà deliciós.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada