PATATES D’OLOT (patates farcides)


PATATES D’OLOT  (patates farcides)


La creació del restaurant La Deu d’Olot, que s’ha constituït en tot un clàssic de la cuina tradicional de la comarca

INGREDIENTS:

ü  Patates
ü  100 gr. carn picada porc
ü  50 gr. carn picada de vedella
ü  2 cullerades de sofregit de tomàquet i ceba
ü  Un raig de vi ranci
ü  Molla de pa
ü  Llet
ü  Farina
ü  Ou
ü  Oli d’oliva
ü  Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Peleu les patates i talleu-les en rodelles de mig centímetre de gruix.
Salpebreu-les i fregiu-les amb abundant oli fins que estiguin al dente.
Poseu-les damunt de paper absorbent i deixeu que es refredin.
Prepareu el farcit. Salpebreu les carns i fregiu-les, un cop cuites afegiu-hi el sofregit de tomàquet i el vi ranci, deixeu que redueixi el vi i després incorporeu-hi la molla de pa mullada amb llet. Coeu-ho tot plegat uns minuts per integrar tots els sabors i després tritureu-ho i si cal rectifiqueu-lo de sal i pebre
Escampeu les llesques de patates, poseu-hi al damunt una cullerada de farcit i cobriu-la amb una altra llesca de patata, com si féssiu un entrepà.
Per acabar  i amb cura de no desmuntar els entrepans de patata, arrebosseu-los amb farina, després amb l’ou batut i fregiu-los amb abundant oli calent.
Quan estiguin daurats, poseu-los damunt de paper absorbent per treure l’excés d’oli i serviu-los  calents.

RECOMANACIONS:

Vigileu que el farcit no quedi gaire líquid, si cal poseu-lo damunt una escorredora per que quedi mes eixut.
Malgrat aquesta sigui l’idea original, podeu deixar anar la imaginació amb els farcits.  Formatge, ceba caramel·litzada, patés, tonyina, etc. Segur que quedarà deliciós.

Comentaris

Les més populars