TOMÀQUETS FARCITS AMB BURRATA, AL PESTO
TOMÀQUETS FARCITS AMB BURRATA, AL PESTO
INGREDIENTS:
ü 1
tomàquet madur gran
ü 1 bola de burrata
Per al pesto
ü 60
o 70 g de fulles d’alfàbrega fresca
ü 50
g de pinyons
ü 150
g de formatge parmesà ratllat
ü 2
grans d’all
ü Oli
d’oliva
ü Sal
i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu
el pesto: coeu els pinyons en una paella amb un raig d’oli, fins que estiguin
daurats. Poseu dins d’un pot per a batedora mecànica l’alfàbrega, els alls, els
pinyons i un bon raig d’oli, i tritureu-ho tot fins tenir una pasta
uniforma. Aneu afegint, sense parar de remenar, el formatge ratllat, i més oli,
fins tenir la textura desitjada. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es
pot fer servir.
Escaldeu
els tomàquets durant uns 5 segons i
després passeu-los a un bol amb aigua amb gel, per poder pelar-los amb
facilitat. Un cop pelats feu-los un tall a la part superior i amb l’ajut d’un
ganivet i una cullereta aneu buidant la polpa amb cura de no trencar el
tomàquet. Saleu una mica el tomàquet i la polpa retirada i col·loqueu la bola de burrata dins del
tomàquet. Situeu-lo al centre del plat de servei, al voltant la polpa tallada a
daus petits, i per acabar tireu unes cullerades de pesto per damunt. Si heu
tingut cura de guardar uns pinyons i alguna fulla d’alfàbrega, ho podeu fer
servir per decorar el plat.
I
a gaudir d’aquest bocí d’Itàlia.
RECOMANACIONS:
Val
la pena fer servir tomàquets de qualitat com el “cor de Bou”, “Montserrat” o
“Rosa Barbastre” i que siguin madurs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada