TOMÀQUETS FARCITS AMB BURRATA, AL PESTO

 

TOMÀQUETS FARCITS AMB BURRATA, AL PESTO


Sempre és un plaer la barreja d'un bon tomàquet i la burrata, si a més l’amanim amb pesto, el resultat és espectacular.

 INGREDIENTS:

ü  1 tomàquet madur gran

ü  1  bola de burrata

Per al pesto

ü  60 o 70 g de fulles d’alfàbrega fresca

ü  50 g de pinyons

ü  150 g de formatge parmesà ratllat

ü  2 grans d’all

ü  Oli d’oliva

ü  Sal i pebre

 

ELABORACIÓ:

Prepareu el pesto: coeu els pinyons en una paella amb un raig d’oli, fins que estiguin daurats. Poseu dins d’un pot per a batedora mecànica l’alfàbrega, els alls, els pinyons  i un bon raig d’oli, i tritureu-ho tot fins tenir una pasta uniforma. Aneu afegint, sense parar de remenar, el formatge ratllat, i més oli, fins tenir la textura desitjada.  Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot fer servir.

Escaldeu els tomàquets durant uns 5  segons i després passeu-los a un bol amb aigua amb gel, per poder pelar-los amb facilitat. Un cop pelats feu-los un tall a la part superior i amb l’ajut d’un ganivet i una cullereta aneu buidant la polpa amb cura de no trencar el tomàquet. Saleu una mica el tomàquet i la polpa retirada i  col·loqueu la bola de burrata dins del tomàquet. Situeu-lo al centre del plat de servei, al voltant la polpa tallada a daus petits, i per acabar tireu unes cullerades de pesto per damunt. Si heu tingut cura de guardar uns pinyons i alguna fulla d’alfàbrega, ho podeu fer servir per decorar el plat.

I a gaudir d’aquest bocí d’Itàlia.

 

RECOMANACIONS:

Val la pena fer servir tomàquets de qualitat com el “cor de Bou”, “Montserrat” o “Rosa Barbastre” i que siguin madurs.

Comentaris

Les més populars