BOMBONS DE COCO AMB SORPRESA
BOMBONS DE COCO AMB
SORPRESA
Aquests
són uns dolços ideals per aquestes dates i de fàcil elaboració. Es tracta de fer boles de coco farcides
d’alguna fruita confitada, seca o fresca i banyar-los en cobertura de xocolata. Mai sabrem quina fruita ens tocarà, però
segur que totes són boníssimes.
INGREDIENTS:
- 200
grams de coco ratllat
- 1 pot
de mig quilo de llet condensada
- 1
cullerada de mantega
- 1
rovell d’ou
- cobertura
de xocolata
- fruites
confitades o fresques variades
ELABORACIÓ:
Desfarem
la mantega en un pot a foc baix. Hi
afegirem la llet condensada, el coco i el rovell d’ou, i remenarem fins que
agafi una textura homogènia i no s’enganxi a les vores. Això voldrà dir que està cuit. Ho retirarem del foc i ho deixarem refredar.
En
un pot al bany maria, posarem a desfer la cobertura de xocolata fins que sigui
líquida.
En
cas que les fruites siguin grans, les tallarem a daus petits i si són fresques
o molles, les eixugarem el màxim possible.
Amb les confitades no cal.
Un
cop la massa sigui freda, farem boles de la mida d’una pilotilla (perquè no
s’ens enganxi la massa a les mans, prèviament ens les haurem fregat amb
mantega). Farem un forat enmig de la
bola i hi posarem la fruita tornant a tancar el forat. Un cop tinguem totes les boles fetes, les
banyarem amb cobertura de xocolata i les posarem damunt de paper de forn a la
nevera. Quan siguin fredes ja es poden
menjar.
RECOMANACIONS:
Un
sistema per saber si la massa de coco està prou cuita és deixar-ne caure una
mica dins d’un got amb aigua freda. Si
es desfà, encara li falta coure, si queda compacta, ja està cuita.
És
més difícil muntar les boles amb fruites que tinguin humitat o aigua, per això
recomano eixugar-les el màxim possible i fer les boles amb molt de “carinyo”.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada